Konutları için 17 yıl mücadele ettiler

Düzce Depremi'nde kiracı olan ve oturdukları evleri yıkılan 234 vatandaş, 17 yıllık mücadelenin ardından TOKİ tarafından tahsis edilen 42 dönümlük alanda evlerini inşa edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Düzce'de 17 yıl önce yaşanan depremde kiracı olan ve oturdukları evleri yıkılan 234 vatandaş, 17 yıl süren mücadelenin ardından TOKİ tarafından tahsis edilen alanda inşa ettikleri konutların bitmesini umutla bekliyor.

Düzce Depremi sırasında kiracı olan ancak depremin ardından da kiralayacak bir ev bulamayan depremzedeler, kurdukları kooperatifle haklarını aramaya başladı.

Kooperatif üyeleri, bu mücadelelerinin sonunda TOKİ'nin kendilerine Beyköy beldesinde tahsis ettiği 42 dönümlük arazilerine kavuştu.

"Güvenilir ev" sloganı ile çalışan üyeler, bu arazide yapacakları ve "Umut Mahallesi" adını verdikleri evlerin projelerini birçok üniversitenin katkıları ile kendileri belirledi.

Temeli bitme aşamasına gelen inşaatta üyeler, kadın erkek çalışmalara yardımcı oluyor.

Düzce Depremzedeler Derneği (DEPDER) Başkanı Ayşegül Şenol Can, bir daha aynı acıları yaşamamak ve deprem bölgesinde yaşayan insanların aynı sıkıntıları çekmemesi için yıl dönümlerinde mesaj vermeye çalıştıklarını aktararak, birliktelik olduğunda insanların aşamayacakları engelin bulunmadığını söyledi.

"Depremi kiracı olarak yaşamış, hak sahibi olamamış arkadaşlarımız, şu anda bu bölgede konutlarını yapıyorlar. Uzun süren mücadeleler ve gösterdikleri gayret ile bu proje gerçekleşti." diyen Can, yapılan evlerin ve projenin tam anlamıyla çetin bir mücadelenin eseri olduğunu ifade etti.

"42 dönümlük alanda 234 konut yapacağız"
Evsiz Depremzedeler Dayanışma Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sami Kılıç ise 42 dönümlük alanın TOKİ tarafından kendilerine tahsis edildiğini belirterek, "Bu alanı mahkeme kararı ile aldık. TOKİ bize yer tahsis etti. Arsaların ve inşaat ruhsatlarının alımından, şantiye kurulumundan ve inşaatların bu hale gelmesinden son derece mutluyuz. Bugün 234 kişiyiz. 42 dönümlük alanda 234 konut yapacağız. 29 bloktan oluşacak yeni mekanda, 3 ve 4 katlı binalar inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.