KOSGEB proje kültürünü yaygınlaştıracak

Geçen yıl Bursa’da 750 girişimci KOSGEB destekleriyle iş kurdu. KOSGEB Bursa Genel Müdürü Erkan Güngör, “Bugün 3,2 milyon işletmeyi kapsayacak bir hizmet ağına sahibiz. Proje kültürünü her anlamda yaygınlaştırmalıyız” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Mühendis Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Yönetimi, KOSGEB Bursa Genel Müdürü Erkan Güngör’ü ağırladı. BUMİAD dernek merkezinde gerçekleşen toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mihrimah Kocabıyık, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Necla Yörüklü, ARSİYAD Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak ile çok sayıda davetli katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, “KOSGEB, ülke ekonomimizin en çok yükünü taşıyan küçük ve orta ölçekli işletmelere sağladığı desteklerle gerek işletmelerin büyümesine ve gelişmesine ve dolayısıyla rekabet gücünün artmasına çok büyük destek vermektedir. Bu nedenle KOSGEB desteklerini önemsiyor ve daha çok küçük ve orta ölçekli işletmelerin bu imkanlardan faydalanmalarını ve farkındalıkların arttırılmasına katkı koyabilmek amacı BUMİAD AKADEMİ olarak bu bilgilendirme toplantısını düzenliyoruz” dedi.

KOSGEB’in yurt genelinde 81 ilde 92 müdürlük ve bu müdürlüklere bağlı 28 Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ile uygulamada olduğunu aktaran KOSGEB Bursa Genel Müdürü Erkan Güngör, “Bursa şehri özelinde 2017 senesinde 750 girişimciye KOSGEB destekleriyle iş kurulmuştur” diye konuştu. Erkan Güngör, “Bugün 3,2 milyon işletmeyi kapsayacak bir hizmet ağına sahibiz. Proje kültürünü her anlamda yaygınlaştırmalıyız. Amaçlarımızdan biri de büyük işletmelerin yurt dışından getirdiği ürünleri Türkiye’deki tedarikçileri vasıtasıyla yerlileştirmesidir. İşletmelere özgü sorunlar olacaktır bunun çözümü ile ilgili her türlü destek, bilgiyi KOSGEB Bursa İl Müdürlüğünden alabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir