“Kültür kayağı destinasyonu ile Erciyes’ten Kapadokya’ya turizm köprüsü kurulacak”

Yılda 3 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya ile Erciyes Dağı, ‘kültür kayağı’ konseptiyle aynı turizm paketinde yer almaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erciyes'te, Kayseri ve Kapadokya'yı içine alan 'kültür kayağı' adı altında yeni bir destinasyon oluşturuluyor. Destinasyon planları kapsamında öncelikle Erciyes'te yatak kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Yılda 3 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya ile Erciyes Dağı, ‘kültür kayağı’ konseptiyle aynı turizm paketinde yer almaya başladı. Erciyes A.Ş. tarafından geliştirilen konsept kapsamında hazırlanan paket turlarla turistler, hafta sonunu Kapadokya'nın benzersiz coğrafyasında geçirme imkanı bulurken, hafta içi ise 3 bin 917 metre yüksekliğe sahip Erciyes Dağı'nda kayak yapabiliyor.

Seyahat deneyimini bir üst seviyeye çıkarıyor

Seyahat severler, kültür kayağı konseptiyle önce Erciyes'te kayakçılar için en ideal kar çeşidi olan toz karın keyfini çıkarıp, ardından Kapadokya'da; Avanos, Paşabağ, Göreme, Uçhisar, Güvercinlik Vadisi, Üç Güzeller ve Ürgüp'ü gezerek unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Kapadokya'da tarihin kalıntılarına tanıklık ederken, balon keyfiyle eşsiz coğrafyayı gökyüzünden görebilme fırsatı da tatil seçeneğini benzersiz kılıyor. Uluslararası standartlardaki pistleri ve teknik imkanlarıyla Erciyes Kayak Merkezi, seyahat severlere ister snowboard, ister Alp disiplini kayak yapma imkanı sunuyor. Erciyes, dünyanın en elverişli snow-kite pistlerine sahip olmasıyla da tüm dünyadan ekstrimcileri çekiyor. Kültür kayağı, çok uygun fiyatlarla seyahat tutkunlarını bekliyor.

Erciyes Kayak Merkezi, Kapadokya'ya olan yakınlığıyla, özelikle üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi görüyor. İstanbul'a olan 1 saatlik uçuş mesafesi Erciyes Kayak Merkezi'ni yerli ve yabancı turistler açısından oldukça cazip kılıyor. Diğer yandan Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Hava Limanı'na 25 dakika, Kayseri şehir merkezine 20 dakika ve Kapadokya'ya 45 dakika uzaklıktaki konumuyla da öne çıkıyor. Kayseri'de dört mevsim turizmi yaşatmak istediklerinin altını çizen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, bugüne kadar gerçekleştirilen projelere 200 milyon euro’luk kaynak aktarıldığını kaydetti. Ayrıca jeotermal turizmi için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Cıngı, Erciyes'i yılın her ayı hizmet verecek bir turizm merkezi haline getireceklerini iletti. Cıngı, “Erciyes Turizm Master Planı; Erciyes, Kayseri ve Kapadokya'yı içine alan üç ayaklı bir turizm potansiyeli üzerine kuruldu. Erciyes'in yıldızı her yıl biraz daha parlıyor. Kapı komşumuz Kapadokya'da kendine özgü bir turizm cenneti. Dolayısıyla Erciyes'te, Kayseri ve Kapadokya'yı içine alan, kültür kayağı adı altında bir destinasyon var. İşte bu nedenle Erciyes'te yatak kapasitesinin artması bölge turizminin gelişmesi bakımından kritik önem taşıyor” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir