Kurak bir tepe sanayi bölgesine dönüştü

20 bin kişiye istihdam sağlayan Manifatura, Tekstil ve Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) 19. kuruluş yıldönümünü kutladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) - Türkiye’de tekstil ve konfeksiyon sektörünün örnek kümelenme modellerinden biri olan ve 20 bin kişiye istihdam sağlayan Manifatura, Tekstil ve Konfeksiyoncular Sitesi, 19. kuruluş yıldönümünü kutladı. 

MTK’da düzenlenen resepsiyona İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ile Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ve CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile birlikte İzmir iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda konuşan MTK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, bölgelerinde bine yakın işyerinde üretim yapıldığını, 20 bine yakın kişinin istihdam edildiğini söyledi. İzmir’in bir tepesinin 19 yılda bir sanayi bölgesine dönüştüğünü, binlerce eve ekmek götürüldüğünü ifade eden Doğan, “19. yılımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizde ev tekstili ve halı alt sektörü, organik tekstil, denim ön plana çıkıyor. Bunun yanında hazır giyim üreticileri, kumaşçılar, nakışçılar, hazır giyim yan sanayicileri, konfeksiyon makine satıcıları ve konfeksiyon üretim yapan atölyeler bulunuyor. Tekstil sektörünün Türkiye'de en organize şekilde kümelendiği bölgelerden biriyiz. Bölgemizin yılda 100 milyon doların üzerinde ihracatı var” dedi. 

Kadınlar meslek ve iş sahibi oluyor

Bölgelerinde Bornova Belediyesi ve muhtarlar işbirliğinde sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdikleri Mesleki Eğitim Merkezi ile evinde oturan kadınları önce meslek sonra da iş sahibi yaptıklarını açıklayan Doğan, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını bu şekilde karşıladıklarını söyledi. Bölgelerinde hiç boş yerin olmadığını, tam kapasite ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Doğan, sanayicinin üzerindeki mali yüklerin azaltılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir