Kuru Meyve İhracatçıları Birliği'nde Birol Celep dönemi

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Dört yıldır Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Osman Öz, 2014-18 dönemi için tekrar aday olmadı. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı 86 oyla Birol Celep oldu. Celep, Osman Öz’ün Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı yönetimde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı, 22 Nisan 2014 tarihinde Ege İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Birliğin, 2014 yılı tahmini gelir-gider bütçesi 2 milyon 610 bin TL olarak karara bağlanırken, Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG) 2014 yılı gelir-gider bütçesi 1 milyon 870 bin TL olarak kabul gördü.

Başkanlığa seçilen Birol Celep seçim sonrasında yaptığı açıklamada, insan sağlığına uygun naturel, sağlıklı ürünler üretilmesi ve ihracatı konusunda üreticilere yönelik sürdürülen çalışmaları arttırarak devam ettireceklerini söyledi. 

Fiyat dalgalanmalarını önlemenin formülü: Stok Kurumu

Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarındaki aşırı dalgalanmanın sektördeki üretici, tüccar, ihracatçı tüm tarafları zor durumda bıraktığını anlatan Celep, “Çekirdeksiz kuru üzüm ihraç fiyatları üç ay önce 3 bin dolar seviyesinde iken bugün 1800 dolarlar konuşuluyor. Bu dalgalanmaların önüne geçmenin yolu, ürünün bol olduğu yıllarda stok kurumunu devreye sokmak ile olur. ABD, bu modeli başarıyla uyguluyor” diye konuştu.

Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin ihracatında ürün sunumlarının daha katma değerli hale getirilmesi için Kuru Meyve Tanıtım Grubu ile işbirliği halinde çalışma yapacaklarını ifade eden Celep, Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nun yurtiçi ve yurtdışında daha etkin tanıtım yapacak konuma getirileceğini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir