Mali müşavir adayları ders başı yaptı

Mali müşavirlik için ilk adım olan SMMM Staja Başlama Sınavı’na yönelik düzenlenen hazırlık kursu, Öğr. Gör. Adem Yıldırım’ın verdiği ‘Finansal Muhasebe’ dersiyle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) hizmet binasında gerçekleşen kursun açılışında, Oda Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez de hazır bulundu. BSMMMO çatısı altında yürütülen SMMM Staja Başlama Sınavı Hazırlık Kursu’nun Uludağ Üniversitesi’ndeki akademisyenlerden oluşan eğitmen kadrosuyla, başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Oda Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “Staja Başlama Sınavı Hazırlık Kursu yılda üç kez, ortalama 11 -12 haftalık bir dönemi kapsayan 200 saatlik bir kurs olarak açılmaktadır. Staja giriş sınavı yılda üç kez yapılmaktadır. Sınav sonuçlarının açıklanması, sınav başvurusu gibi süreler dikkate alındığında, kurs yapılabilmesi için iki sınav tarihi arasında 2,5 aylık bir süre kalmaktadır. Mevcut kurslar, 2,5 aylık süre içinde haftada 5 gün, bazı haftalar cumartesi günü dahil 6 gün kullanılarak toplam 200 ders saati üzerinden, yoğun bir program olarak yürütülmektedir” dedi.

Odaya iletilen taleplerin de dikkate alınmasıyla daha uzun süreli kursların açılabileceğini belirten Sönmez, oda olarak mesleğin gelişimi için katkılarının süreceğini ifade etti. 200 saat sürecek olan SMMM Staja Başlama Sınavı Hazırlık Kursu’nda finansal muhasebe dersinin yanı sıra kamu maliyesi, ekonomi, maliyet muhasebesi, muhasebe standartları, muhasebe denetimi, mali analiz, vergi hukuku, ticaret hukuku, borçlar hukuku, iş ve sosyal güvenlik hukuku ile meslek hukuku dersleri de alanlarında uzman eğitmenlerce verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir