Manisa'da erkenci türü üzümün hasadına başlandı

Manisa'da 2014 yılı ürünü olan erkenci türü üzümün hasadına başlandığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Manisa'da 2014 yılı ürünü olan erkenci türü üzümün hasadına başlandığı bildirildi.  

Konuya ilşkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Sarıgöl Ziraat Odası başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl ilçesi ve çevresinde 2014 yılı ürünü olan erkenci türü üzümlerin hasadına başlandığını belirterek, yurt içinde çeşitli illere sevkildiğini kaydetti. İlçede Temmuz ayında olgunlaşarak kesimine başlanan Süper Yol, Trakya İlk Eren ve Early Sweet türü erkenci üzümlerin kesilmesine başlandığını belirten Ülgen, hasadın başlamasının Sarıgöl ovasına canlılık getirdiğini belirtti.

Erkenci türü üzümlerde bu yılki rekoltenin 5 bin ton civarında olacağını tahmin ettiklerini kaydeden Ülgen, "Hayırlısıyla sezonumuz başladı. Erkence üzüm hasadı ay sonuna kadar devam edecek. Ardından da 85 bin dekarlık alanda yetiştirilmekte olan dünyaca ünlü sofralık Sultaniye cinsi üzümlerimizin Ağustos ayında kesimlerine devam edilir. Sarıgöl ve çevresinde kasım ayı sonuna kadar üzüm hasadı yapılır. Üzüm sezonumuzun başlamasıyla üreticilerimizi tekrar uyarmakta yarar var. Mağdur olmamaları için üreticilerimizi üzümlerini peşin satmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz" diye konuştu.

Ülgen, erkenci türü üzüm fiyatlarının ise 1 lira 20 kuruş ile 1 lira 80 kuruş arasında alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir