Manisa’da yatırımcı için rehber hazırlandı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, işadamlarına yol göstermek amacıyla rehber hazırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - (DÜNYA)

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa’ya yatırım yapacak işadamlarına yol göstermek amacıyla rehber hazırladı. Zafer Kalkınma Ajansı’nın mali destekleriyle hazırlanan projeyle Manisa’nın 17 ilçesinde yatırım yapılabilecek sektörler ‘‘Manisa Yatırım Rehberi’ kitabında toplandı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, kentte yatırım yapacaklara yol gösterecek olan ‘Manisa Yatırım Rehberi’nin yatırımcılara büyük kolaylık sağlayacağını belirterek,  ‘Zafer Kalkınma Ajansı’nın mali desteğiyle hazırlanan ‘Manisa’da Yatırım Rehberi’ kitabında yatırımcıların ihtiyaç duyacağı Manisa ile ilgili tüm bilgiler yer alıyor. Bu kitabın içinde sağlık, eğitim, kültür, sanayi, hayvancılık, tarım, nüfus gibi tüm bilgiler bulunuyor. KOSGEB’in yatırımcılara hangi alanlarda destek verdiği, Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleri ayrıntılı olarak sunuluyor. Hazırlamış olduğumuz bu kitap sayesinde kentimize gelen yatırımcı  nerelere yatırım yapabileceğini ve potansiyeli net bir şekilde görebilecek” dedi.

Yatırım rehberinin hazırlanmasında büyük katkısı olan  Manisa TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Yılmaz da, kentin röntgenini çektiklerini belirterek, yol haritasını iyi çizmeyen yatırımcıların zorluk çektiğine vurgu yaptı. Kitabın Türkçe yanında İngilizce olarak da bastıklarını belirten Yılmaz, “Hazırlanan rehber,  yatırımcıya sektörün boyutunu, kullanılabilirlik alanını gösterirken, riski nedir, kalifiye eleman durumu nasıldır gibi sorularına da cevap veriyor. 17 ilçemizde yer alan  tüm sektörlerin röntgenini çektik. Yatırımcı Manisa TSO’ya geldiği zaman KOSGEB ayağını, Zafer Kalkınma Ajansı ayağındaki desteklerle ilgili sorularının cevabını  bu rehberde bulabilecek” dedi.