Mehmet İşler, ETİK’te güven tazeledi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Genel Kurulu'nda mevcut Başkan Mehmet İşler tekrar seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 İZMİR (DÜNYA)

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) 19. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Mehmet İşler güven tazeledi. Üye sayısı 70’den 300’e çıkan ETİK, yeni Yönetim Kurulu’nu da 23 üyeden oluşturdu. ETİK 19. Olağan Genel Kurulu’nda İcra Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerini de seçti.

Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, 42 milyon turistin geldiği Türkiye'de kıyafetin vücuda dar geldiğini, yeni kurulacak koalisyonla, turizmin değişimden payını alması gerektiğini vurguladı.

ETİK'in hukuk danışmanı Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi İlker Ünsever de kentin yaşam tarzının ve kültürünün turizm ürünü haline getirilmesi gerektiğini söyleyerek, "İçinde yaşarken farkında değilsiniz belki ama İzmir'de olmanın cazibesi çok büyük. Bu sebepleri ürün haline getirmelisiniz" dedi.

İzmir Valisi MustafaToprak ise, ‘her işin en iyisi bilirim’ anlayışının İzmir'in koordinasyonundaki eksiklik olduğunu ve kentin ileri gitmesini engellediğini söyledi.

Vali Toprak, İzmir'in turizmdeki marka değerini yükseltmek gerektiğini belirtti.

Sağlık, kruvaziyer, yat turizminin geliştirilebileceğine dikkat çeken Mustafa Toprak, kentin gelişimi için her düşünceye önem verdiklerini söyledi. 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Başkanı Osman Ayık ise Türkiye’nin 2023 yılında turizmden 50 milyar dolar gelir hedeflediğini vurgulayarak, "İç pazar dinamizmini artırmalıyız. Otelde konaklayan insan sayısı yüzde 15 düzeyde. 10 milyonun üzerinde iç pazar trafiği yakalamalıyız. İnsanımız kendi yaşam tarzını satar hale gelsin. Denizi, güneşi satıyormuş gibi görünüyor bunu da Antalya, Marmaris, Fethiye ve Bodrum'da yapıyoruz. Bölgeleri seçkin ve seçici bölgeler olarak biz planlayabiliriz. Ürün yapısını dizayn edebiliriz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir