Meram Uluırmak mevkiinde yıkım ve tahliye sürüyor

Konya Meram'da Uluırmak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım ve moloz alımı çalışmaları devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Konya (Dünya)

Meram Belediyesi tarafından ilçedeki önemli dönüşüm projelerden biri olan Uluırmak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım ve moloz alımı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürüyor.

Projenin ilk etabında anlaşma oranının yüzde 93'ü geçtiğini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Toplam 53 bin metrekarelik alanda intikal işlemlerinden dolayı anlaşılamayan 3 bin metrekarelik küçük bir alan kalmıştır. İlk etapta bu yılsonuna kadar anlaşmaları tamamlayarak inşaat ihalesini yapmayı hedefliyoruz" dedi.

İlçenin farklı bölgelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinde hızlı bir ivme yakaladıklarına dikkat çeken Toru, "Şehrin merkezinde yer alan Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında hak sahipleriyle anlaşma, tapu devirleri, binaların tahliyesi ve yıkım işlemlerinde sona gelindi. Yine bir diğer önemli dönüşüm projemiz olan Uluırmak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında anlaşma oranımız yüzde 93 olmuştur. Toplam 53 bin metrekarelik alanda intikal işlemlerinden dolayı anlaşılamayan 3 bin metrekarelik küçük bir alan kalmıştır. Anlaştığımız hak sahiplerinin tapu devirleri gerçekleştirilmiştir. Toplamda 201 adet bağımsız bölümden 185 adet tahliye gerçekleştirilmiştir.148 adet yapının 130'u yıkılmıştır. Yıkımlar sonunda hafriyat ve moloz temizleme çalışmaları da tamamlanmıştır" diye konuştu.