Mersin turizmi Kızkalesi'nden umutlu

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Çukurova yöresinde hava sıcaklıklarının artmaya başladığını, bunun da etkisiyle Mersin'de turizmin hareketlendiğini söyledi.

Turistlerin, kentin turizmdeki "amiral gemisi" Kızkalesi'ne gelmeye başladığını aktaran Demir, ziyaretçi sayısının ilerleyen günlerde artmasının beklendiğini ifade etti. 

Demir, tarihi ve kültürel açıdan açık hava müzesini andıran kentin son yıllarda yapılan tanıtım çalışmalarıyla değerini artırdığının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bölgeye yabancı turist akını başladı. Geçmiş yıllara göre mart nisan aylarında Kızkalesi’ne gelen turist sayısında gözle görülür bir artış gözleniyor. Tanıtım çalışmaları yapılıyor ancak Kızkalesi'ni uluslararası arenada daha fazla tanıtmak gerekiyor ki bu ilgi giderek çoğalsın." 

Çalışmaları süren Çukurova Bölgesel Havalimanı ile Mersin-Antalya karayolunun bir an önce bitirilmesini beklediklerini belirten Demir, "Her iki proje tamamlandığında bölge turizmi daha da zenginleşecek ve değeri daha da artacak" dedi.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop da iyi bir yaz sezonu geçirmeyi umut ettiklerini söyledi.

Uluslararası Emitt Doğu Akdeniz Turizm Fuarı ile Ankara ve İstanbul'da düzenlenen " Mersin Tanıtım Günleri"nde bölge turizminin tanıtıldığını hatırlatan Öztop, "Bu tanıtım çalışmalarının etkilerini görüyoruz. Hem yurt içi hem de yurt dışı bağlantılar kurduk. Bu yaz sezonundan çok umutluyuz. Kızkalesi’ndekiturizm işletmecileri sezona hazır" şeklinde konuştu.

ABD'li Joshua Lacey de İncilik Hava Üssü'nde görevli olduğunu söyleyerek, "Hafta sonu tatilimizi Kızkalesi'nde geçiriyoruz. Burası hem sakin hem de çok güzel bir yer. Denizi, kumsalı ve güneşi çok hoşumuza gidiyor" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir