Mersin'in 3'üncü OSB'sine 200 yatırımcıdan talep geldi

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile genişleme alanı 2. OSB'de doluluk yüzde 100'e ulaşınca 3'üncü OSB projesi hız aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MELTEM AHATOĞLU

MERSİN - Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 157 firmanın faaliyet gösterdiği MTOSB ve genişleme alanında tahsis edilecek boş sanayi parseli kalmadığını belirterek, "Bölgedeki istihdam oranının artmasına büyük ölçüde yardımcı olacak 3. OSB için yürüttüğümüz çalışmalara hız verdik" dedi. 3'üncü bölge için resmi olarak 200 başvuru aldıklarını ifade eden Tekli, "Arsa tahsislerinde istihdam sayısı ve yüksek teknolojili büyük yatırımlara öncelik vereceğiz. Karma bir OSB olduğumuz için potansiyelimiz her sektöre açık. Bu nedenle her sektörden müracaat var. 2. bölgenin altyapısını kurarken, 3. bölgeyi de kapsayacak şekilde yaptık" diye konuştu.

Gerekli bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından yapımına başlanacak olan 3'üncü OSB'de de yüksek teknolojiyi kullanmayı ve yatırımcının hiçbir sıkıntı yaşamadan üretimine başlamasını hedeflediklerini belirten Tekli, "Yeni teknolojiler kullanarak inşa ettiğimiz 2. OSB'de bunu başardık. Aynı zamanda 1. OSB'de de yüksek teknolojinin kullanılması adına çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Birinci ve 2'nci OSB'de ağırlıklı sektör olarak: demir ve çelik, gıda, kimya, plastik sanayi, çimento ve yağı malzemeleri, makine ve cam sanayi sektörlerinden firmaların faaliyet gösterdiğini kaydeden Tekli, "Farklı sektörlerin bir araya geldiği bölgemizde sanayicilerimizin rahat bir ortamda üretim yapması için üzerimize düşen görevleri yerine getirirken, diğer taraftan da yüksek istihdam gücü olan firmaların bölgemizi tercih etmesi adına çalışmalar yürütüyoruz" şeklinde konuştu.MTOSB ilave alan yer seçimi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'nün 4308 sayılı yazısı ile oluşturulan Yer Seçimi Komisyonu ile bir araya geldiklerini anlatan Sabri Tekli sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim buradaki amacımız sanayicimize verdiğimiz parsellerin atıl durumda kalmasından ziyade, bir an önce üretime geçebilecek kurumsal firmaların, istihdam oranlarını direk olarak yukarı çekebilecek yatırımların bölgemizde gerçekleşmesidir."

'Otoban bağlantısı 2 yıl içinde hizmete sunulacak'

Sabri Tekli, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın MTOSB'nin otoban bağlantısının 2017 yılının Haziran ayına kadar kısmen gerçekleşeceğini açıkladığını belirterek, "Eshab-ı Kehf bölgesinden Nacarlı Yolu'na bağlantı sağlayacak kavşağın 2017 yılının ilk 6 ayında bitirilmesi hedefleniyor. Daha sonraki 1,5-2 yıllık süreçte ise yol tamamen sanayicilerin hizmetine sunulacak" dedi.

OSB 2017'de daha güçlü bir yapıya kavuşacak

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 2016 yılının Türkiye açısından çok çetin geçtiğini ancak sanayicinin üretimden asla vazgeçmeyerek ekonomiye katkı sunmaya devam ettiğini kaydetti. 2016 yılının enerji istatistiklerini de paylaşan Tekli, yılın ilk 11 ayında bölgedeki toplam elektrik tüketiminin 344 milyon 972 bin 760 kilovat-saat; doğalgaz tüketiminin ise 127 milyon 587 bin 84 metreküpe ulaştığını söyledi. 2017 yılında MTOSB’nin gelişeceğini, daha güçlü bir yapıya kavuşacağını umut ettiklerini dile getiren Sabri Tekli, "Biz şartlar ne olursa olsun hiç bir zaman küçülmekten yana değiliz. Sanayicilerimize yeni pazarlar, yeni iş sahaları açmak için çalışmalarımız sürecek. Hem Mersin ekonomisi anlamında, hem de istihdam anlamında istatistikleri yukarı çekmek için sanayicilerimize gerekli zemini hazırlayarak daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlayacağız" dedi.