Metal Şekillendirme Teknoloji Günü'nün ilki Bursa'da yapıldı

Bu yıl ilki düzenlenen Metal Şekillendirme Teknoloji Günü'nde, metal şekillendirme alanındaki Ar-Ge faaliyetleri ele alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA)

Metal şekillendirme alanındaki güncel gelişmeler bu yıl ilki düzenlenen Metal Şekillendirme Teknoloji Günü'nde (MEFTECH) tartışıldı.

7 ülkeden 100'ü aşkın katılımcının buluştuğu etkinlikte, metal şekillendirme alanındaki Ar-Ge faaliyetleri, yeni nesil otomotiv malzemeleri ve prosesler, servo pres teknolojileri ve pres atölyelerinde Endüstri 4.0 gibi konular masaya yatırıldı.

Ohio State Üniversitesi'nden Profesör Taylan Altan, Amerika'da dahi sektör tecrübesi olan ve sektör sorunlarını anlayabilen akademisyenlerin sayıca az olduğuna dikkati çekerek, sanayi ve üniversite arasındaki iletişimin doğru bir şeklide kurulması gerektiğini vurguladı.

"Ülkemizdeki Ar-Ge merkezlerinin işbirliği içinde olması gerekiyor"

FNSS Savunma Sistemleri'nden Barış Çetin ise Türkiye'nin Ar-Ge'ye ayırabileceği bütçesinin sınırsız olmadığına işaret ederek, "Teknoloji ve Ar-Ge konularında önümüzde olan ülkeleri yakalamak için güçlerimizi birleştirmemiz, işbirliği yapmamız zorunludur. Firmaların kendine özgü şartlarının ve bilgi gizliliğinin gerektirdiği özel durumlar dışında ülkemizdeki Ar-Ge merkezlerinin işbirliği içinde olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Billur Metal Form'un kurucusu Dr. Eren Billur da özellikle otomotiv endüstrisi için geliştirilen yeni nesil yüksek dayanımlı çelikleri anlattığı sunumunda metal şekillendirme sektörünün yakın gelecekte karşılaşacağı sorunlara değindi.

Etkinlikte ayrıca TİAD eski Başkanı Hayrettin Kağnıcı ile Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu da sunum yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir