Milli Güç Çalıştayı Kayseri'de düzenlenecek

Milli Güç Çalıştayı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Erciyes Teknopark ve Teknopark İstanbul işbirliğiyle, 20-21 Nisan tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Milli Güç Çalıştayı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Erciyes Teknopark ve Teknopark İstanbul işbirliğiyle, Kayseri'de düzenlenecek. Organizasyonun 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini kaydeden Erciyes Teknopark A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, “ Milli olarak geliştirilecek ve üretilecek güç grupları Türkiye'nin sahip olduğu tenolojiye katkıda bulunmasının yanısıra Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayacak” dedi.
Kayseri'de yapılacak olan organizasyon kapsamında, savunma sanayinin geliştirdiği platformların merkezi durumunda olan milli ve özgün güç gruplarının geliştirilmesi için Türkiye genelindeki motor alt sistemleri üretme yeteneği olan firmalar ile çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirilecek. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Kiraz, “ Milli Güç Danıştayı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Erciyes Teknopark, Teknopark İstanbul işbirliği ile Kayseri'de düzenlenecek. Milli olarak geliştirilecek ve üretilecek güç grupları Türkiye’nin sahip olduğu teknolojiye katkıda bulunmasının yanında Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Altay Tankı ile ön plana çıkan büyük kapasiteli kara platformları için 1500 Hp güce kadar milli motor gereksiniminin karşılanması ülkemiz açısından stratejik önem taşıyor. Aynı şekilde milli hava ve deniz platformlarının da benzer ihtiyaçları bulunuyor. Başta BMC ve TEI olmak üzere, motor konusunda tecrübesi olan firmaların katılımı ile motor ve transmisyon aksamlarının geliştirilmesine ve üretilmesine yönelik konular masaya yatırılacak. Yurt içi mevcut imkan ve kabiliyetlerin azami ölçüde kullanılması adına ve halihazırda 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nın bulunduğu Kayseri’de gerçekleştirilecek bu organizasyonda motor, transmisyon, soğutma paketi ve diğer alt sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilmesi konusunda önemli ilerleme kaydedilmesi hedefleniyor” şeklinde konuştu.