Mimar Sinan OSB’de istihdam 10 bin kişiye çıkacak

Mimarsinan OSB’de inşaat halindeki 109 yeni işletmenin de devreye girmesiyle 5 bin olan istihdamın ikiye katlanarak 10 bin kişiye çıkması öngörülüyor. Bütün sanayi parselleri dolan OSB’de altyapı hizmetlerinin de yıl sonuna kadar bitmesi hedefleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MAHMUT SABAH 

KAYSERİ - Kayseri’deki 3 OSB’den biri olan Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. 163 firmanın faaliyet halinde olduğu OSB’de 109 işletme inşaat, 66 firma ise hafriyat aşamasında. Son bir yılda 36 işletmenin faaliyete geçtiği bölgede yenilerinin devreye girmesi ile mevcut istihdamın 5 binden 10 bine çıkması bekleniyor. 

Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, bölgede faaliyet gösteren işletmelerle, yatırımları inşaat aşamasında olan sanayicilere, “Bölgemizde yıl sonuna kadar çözüme ulaşmadık hiçbir altyapı sorunu kalmayacak" müjdesi verdi. Söz konusu hizmetlerin gereğini yerine getirirken, tamamen teknolojik donanımlı yeni sistem düzenekleri ön plana çıkardıklarını belirten Büyüksimitçi,”Su, enerji, ulaşım ve haberleşme gibi altyapı sorunumuz kalmadı. Bölge yönetim binası ve yan birimleri ile depo alanının elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Güneş Enerji Santrali (GES) kurduk. Santrali önümüzdeki günlerde devreye sokuyoruz. Keza, bölgemizde GES kurmak isteyen 23 katılımcımıza 9,359.50 kWe olumlu bağlantı görüşü verdik. 7 katılımcımız, 4,225 kWe bağlantı görüşü bekliyor. Günlük 6 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisinin yüzde 95’lik kısmı tamamlandı. Kalan kısmın bitirilmesini bekliyoruz. Tesisi gelecek yıla bırakmayacak ve gerekli prosedürleri yerine getirip bu yıl açacağız” açıklamasını yaptı. 

Son bir yılda 36 işletme faaliyete geçti 
Büyüksimitçi, Mimarsinan OSB’nin son yıllarda yatırımcıların ilgi odağı haline geldiğini, 6 milyon metrekarelik alana yayılan bölgede büyüklükleri 5 bin metrekare ile 170 bin metrekare arasında değişen 338 sanayi parselinin tamamının satıldığını ifade ederek, “Bölgemiz Kayseri - Malatya yolu üzerinde. Yani, ulaşım imkanı Malatya’ya, Kahramanmaraş üzerinden Güneydoğu’ya, dahası Ortadoğu pazarlarına kadar uzanan bir ticaret kapısı konumunda. Özellikle son yıllarda girişimcinin ilgi odağı haline gelen bölgede doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Diğer bazı avantajların da katkısıyla, gerek altyapı, gerekse tesis yatırımları bakımından ciddi mesafeler aldık. Halihazırda 163 firma faaliyet halinde. 109 işletme inşaat, 66 firma ise hafriyat aşamasında. Son bir yılda birbiri ardına 36 işletme faaliyete geçti. Mevcut işletmelerin 5 bine yakın çalışanı var. Yenilerinin devreye girmesiyle istihdam sayısının birkaç yıl içinde 10 bin kişiye ulaşacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Kayseri’de en uygun elektriği biz tedarik ediyoruz
Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, çevre dostu bir endüstri alanı olduklarını ifade ederek, “Gerek adını aldığımız kasaba, gerekse Abdullah Gül Üniversitesi ile sınır komşusuyuz. Bölgemizde ağaçlandırmaya önem, veriyor, hemen her boşluğa ağaç dikiyoruz. Bugüne kadar 87 bin 756 adet ağaç diktik. Bu sayı gelecek yıl yüz bine ulaşacak” dedi. Büyüksimitçi, işletme sayısının artması ile bölgede elektrik ve doğalgaz tüketiminin de her yıl belirgin bir şekilde artış gösterdiğinivurgulayarak, “Kayseri’de en uygun elektrik enerjisi tedarik eden bölgeyiz. Katılımcılarımıza ulusal tarifeden yüzde 7,8 iskonto ile enerji tedarik ediyoruz. Yeri gelmişken, planlaması yapılan yatırımlar hakkında da bilgi vermek isterim. Nitekim, önümüzdeki dönemde bölge hizmet binası ile konferans salonumuzun, ticaret merkezleri ve karakol binasının yapımı var. Mobese sistemi kuracak, itfaiye teşkilatı oluşturacağız. Yatırım programımızda bir de mesleki eğitim ve teknik lise inşası var” diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir