MNF Plastik, üç boyutlu ürün imalatına başladı

Mobilya ve kapı sektörüne üç boyutlu ürün imalatı yapan firma, seri üretime geçerek yılın ilk çeyreğinde yüzde 30 büyüme kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Mobilya ve kapı sektörünün kullandığı krom, altın, ahşap ve deri kaplı dekoratif profiller ile bunlara uyumlu kulp, dekoratif parça ve kenar bandını tek çatı altında sunan MNF Plastik, Ar-Ge ve teknolojiye odaklandı. Mobilya ve kapı sektörüne üç boyutlu ürün imalatı yapan firma, seri üretime geçerek yılın ilk çeyreğinde yüzde 30 büyüme kaydetti. Ar-Ge faaliyetlerinden olumlu sonuçlar aldıklarını dile getiren MNF Plastik Satış ve Pazarlama Müdürü Fırat Özkan, yeni dönemde de üç boyutlu ürünlerinin imalat çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini dile getirdi.

Yenilikçi ürün anlayışlarının bu yıl da süreceğinin altını çizen Fırat Özkan, konsept bütünlüğü için gereken ahşap ve plastik kompozit malzeme üretimi ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Ürün bazlı projelerinin olduğunu söyleyen Özkan, "İki yıldır üzerinde çalıştığımız kubik kaplama çalışmamızda ileri seviyelere ulaştık. Bu çalışmaya alternatif olacak CNC kontrollü folyo kaplama makinemizin üretimini tamamlayarak faaliyete geçirdik. Konsept bütünlüğü için gerekli olan bu makine ile farklı şekillerdeki parçaları profillerimiz ile aynı renkte kaplayacağız. Ayrıca geliştirilmiş bu sistem sayesinde sadece plastik parçaları değil her türlü ahşap MDF, sunta, kontraplak, demir ve sac malzemelere de kaplama yapabileceğiz. Böylece plastiği kullanamadığımız yerlerde müşterilerimize renk uyumu içinde alternatif sunacağız" dedi. Özkan, gelen talepler üzerine üçüncü yeni makinelerini bu yıl devreye alacaklarını açıkladı. Öte yandan üretim gruplarının tamamında üç boyutlu üretime geçmeyi planladıklarını ve bu perspektiften hareketle Ar- Ge çalışmalarını önemsediklerini dile getiren Özkan, Kayseri Erciyes Teknopark içerisinde Ar-Ge departmanı oluşturduklarını ve Ar-Ge çalışmaları için 300 bin TL bütçe ayırdıklarını kaydetti.

"Üç boyutlu ürünlerimiz ile satışlarımız %30 arttı"

Üç boyutlu ürünleri sayesinde mobilya ve kapı sektörüne yönelik satışlarında yüzde 30 oranında artış olduğunu aktaran Özkan, "Üç boyutlu ürünleri üretirken kullandığımız sistem sayesinde hem seri üretime geçtik hem de uygun maliyetli çözümler sunarak tasarımlarımızda farklılıklar oluşturduk. Tek düze görüntü yerine müşteri talepleri doğrultusunda istenilen desen, isim ya da şekli profil üzerine uyguluyoruz. Mobilya ve kapı sektöründeki dekorasyon ve tasarım için geliştirdiğimiz ürünlerimizi yapı sektöründe de kullandırmaya başladık. Özellikle ev dekorasyonu için duvar çıtaları üretimimiz ile profillere istenilen şekil ve renk seçeneğini verebiliyoruz" şeklinde bilgi verdi. Ürünlerinin yüzde 95’lik kısmını iç piyasaya sunduklarını söyleyen Özkan, faaliyetlerini Mimarsinan OSB’de 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 20 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirdiklerini belirtti. 2016’nın zor bir yıl olmasına rağmen, yüzde 10 oranında büyüme yakaladıklarına işaret eden Özkan, "Yurtdışı pazar araştırmalarımıza da devam ediyoruz. 2017 yılının Şubat ayında mobilya sektörüne verilen KDV desteğinin olumlu katkısı oldu ve 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 30 büyüme kaydettik" değerlendirmesini yaptı.