Mudanya Belediye Başkanı projelerini açıkladı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, düzenlediği toplantıyla Mudanya’nın 5 yılını şekillendirecek projeleri “sosyal belediyecilik”, “eğitimde fırsat eşitliği”, “kimlikli turizm” ve “yerel kalkınma” başlıkları altında anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yeni dönem projelerini düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. İlçenin 5 yılını şekillendirecek projelerini anlatan Türkyılmaz, Mudanya’yı “sosyal belediyecilik”, “eğitimde fırsat eşitliği”, “kimlikli turizm” ve “yerel kalkınma” olarak 4 ana başlık altında değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

Başkan Türkyılmaz, “Ekonomik krizin etkilerine karşı yerelde iş yaratarak, üreterek, hakça bölüşerek kazanacağız. Yerelden başlattığımız kalkınmayı, ikinci dönemimizde de sürdüreceğiz. Mudanyalıların refahını temel alan projelerimizle halkımızın yaptığı harcamaların yükünü hafifleteceğiz. Üretim kooperatiflerini teşvik edeceğiz” dedi.

Başkan Türkyılmaz, “Sosyal belediyecilik” temasıyla hayata geçireceklerini projelerle yaşama yeni bir pencere açacaklarını vurguladı. Zeytin Dalı Projesi kapsamındaki 3 bin kayıtlı ailenin temel ihtiyaçlarını kendi önceliklerine göre alabilmesi için Halkkart- Sağlık Kart uygulamasını başlatacaklarını belirten Türkyılmaz, “Uygulama ile ilçemiz genelindeki esnafımıza katkı sağlarken, dar gelirli aileler, anlaşmalı kurumlarla işbirliği içerisinde yürütülecek projemiz kapsamında hesaplarına yatırılan destek bedelini diledikleri yerde kullanabilecek. İstedikleri sağlık hizmetlerinden daha düşük ücretle faydalanabilecek” dedi.

Altın Yıllar Yaşam Köyü

Mesudiye’de belediyeye ait 34 bin metrekare alanda yaşlılar için ‘Altın Yıllar Yaşam Köyü’nü hayata geçireceklerini belirten Hayri Türkyılmaz, yaşam köyünde sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel aktivite ile çeşitli hizmetlerin de sunulacağını söyledi. Ayrıca Çağrışan Mahallesi’nde belediyeye ait arazide hayata geçirilecek Çocuk Meyve Ormanı Projesi olduğunu kaydeden Başkan Türkyılmaz, burada çocukların doğayla buluşabilecekleri bir ortam yaratacaklarını kaydetti. Çocuk Meyve Ormanı’nda çocuk oyun alanı, piknik alanı, trafik eğitim parkuru, hobi bahçeleri, meyve bahçesi ve bilgi alanları, sosyal tesis yer alacak.

Mudanya meydan kültürünü yaşayacak

Bursa’nın buluşma noktası olacak yeşil alan ve meydanları hayata geçireceklerini belirten Türkyılmaz, Güzelyalı’da bulunan Atatürk Parkı’nın ikinci etap çalışmalarına başladıklarını söyledi. ‘Agah Bursalı Yaşam Ormanı’ projesi kapsamında ise koşu, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru ve sosyal tesisiyle görkemli bir yeşil platform oluşturacaklarının altını çizen Başkan Türkyılmaz, Mudanya’da meydan kültürünü Cumhuriyet Meydanı Projesi ile yaşatacaklarını vurguladı.

Köye Dönüş Üretici Destek Projesi

Kırsal kalkınmayı önemsediğini kaydeden Başkan Türkyılmaz, toprağa değer veren projelerle çiftçinin her zaman yanında yer alacaklarını belirterek, üretimde süreklilik, istihdamın ve gelirin artırılmasını sağlayacak destek programı oluşturduklarını söyledi. Çiftçiye ekim, yetiştirme, ilaçlama, gübre kullanımı, aşılama, ürün toplama gibi bütün aşamalarda ücretsiz mühendislik desteği ve danışmanlık hizmeti sağlayacaklarını vurgulayan Türkyılmaz, “Köylerimizde yetişen doğal ve organik ürünleri, süs bitkilerini alıcısıyla buluşturacağız. Üreticinin elinde kalan ürünleri belediye olarak satın alıp, ihtiyacı olan ailelere dağıtacağız. Benzin istasyonu projemizle, üreticimize mazot desteği sağlayacağız” açıklamasını yaptı. Türkyılmaz, ilçe çiftçileri için soğuk hava deposu kuracaklarını ifade ederek, ayrıca planladıkları Hasköy Tarım Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kadın Dayanışma ve Üretim Kooperatifi aracılığıyla üreten kadınların el emeği ürünlerini satışa sunabileceklerini anlattı.

Tirilye’ye ‘cittaslow’ olacak

Başkan Hayri Türkyılmaz, “Kimlikli turizm” projelerinin Mudanya’ya çağ atlatacağını dile getirdi. Bu kapsamda Mudanya’nın 2.700 yıllık tarihe sahip değerlerinden Myrleia’yı arkeopark projesiyle geleceğe taşıyacaklarının altını çizen Başkan Türkyılmaz, Tirilye için ise Cittaslow çalışması başlattıklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir