Muharrem Durmuşoğlu'nun istifası istendi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Meclis Başkanının istifasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERCAN ÜSLÜ

SAMSUN- Dün gerçekleştirilen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yönetim kurulu olarak, Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu’nun istifasını istediklerini belirtti. Murzioğlu, gerekçe olarak, kendisi hakkında daha önce açılan soruşturmayı ve şahsı üzerinde oluşan algıyı gösterdi.

 Geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Olağan Toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kendisinin ve yönetim kurulunun da toplantıya katılmamalarına gerekçes olarak Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu’nu gösterdi.

 Konuşmasına 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini kınayarak başlayan Murzioğlu, ülkede yaşanan sürecin hassasiyetini göz önüne aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi: ‘’Gerek daha önce geçirmiş olduğu soruşturma, gerekse sonrasında kamuoyunda şahsı ile ilgili oluşan algı nedeniyle Samsun TSO Meclisi ve camiası üzerinde herhangi bir ithama mahal vermemek adına, Yönetim Kurulu olarak Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu’na meclis başkanlığından istifa etmesi yönünde son ana kadar sözlü telkinlerde bulunduk. Seçilerek gelen meclis başkanını görevden alma yetkimiz yok. Tüm ısrarlarımızı da geri çeviren Durmuşoğlu geçen hafta toplantıya geldi. Ben ve yönetim kurulum toplantının gerçekleştirilmemesi için karar aldık. Ve çoğunluk sağlanmayınca da toplantı gerçekleştirilmedi. Odamızı zan altında bırakacak bir girişimin önüne geçmiş olduk.’’ 

 Toplantıya Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu katılmazken, Murzioğlu yaptığı açıklamada, 4 kez peşpeşe toplantıya iştirak edilmediği taktirde tüzük gereği seçime gidileceğini aktardı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir