Nursaçan, 13. Genel Kurul öncesi OSB strateji planını açıkladı

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 2017- 2020 yıllarını kapsayan bir stratejik plan oluşturma kararı aldıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan yapılacak olan 13.Genel Kurul öncesi Kayseri OSB strateji planını açıkladı. 2017- 2020 yıllarını kapsayan bir stratejik plan oluşturma kararı aldıklarını belirten Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “ Gelecek 3 yıl içinde hangi alanların birincil öneme sahip olduğu, hangi problemlere odaklanılması gerektiği ve öncelikli yatırımlar konusu süreç içerisinde uygulanan anket ve görüşmeleri bir bütün haline getirdik” diyerek çalışmaları hakkında şunları aktardı:

“Sanayinin nitelikli ihtiyacının karşılanması amacıyla 750 öğrenci kapasiteli ikinci bir meslek lisesi kurduk. Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda “112 acil sağlık istasyonu” kurulması için mutabakata vardık. Böylelikle 112 acil, yangın ihbar ve polis imdat olmak üzere üç ayrı acil durum bildirisini fabrikalarında bulunan buton yardımı ile ilgili merkezlere iletecekler. Ayrıca Kayseri OSB içerisinde sanayicilerin istifadelerine sunulmak üzere bir sosyal tesis yapımı planladık. Yeni yaklaşımlarla geliştirilmiş, firmalarımıza destek sağlayacak, dış pazar araştırması maksadıyla ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kurulumuna başladık, kısa zamanda hizmete geçecek” dedi. Nursaçan, “Mobilya ve metal sektöründe başarıyla devam eden, sektörel kümelenme (Ur-Ge) çalışmaları diğer sektörlerimiz için de daha etkin ve verimli hale gelecek. Yasal düzenlemeyle zorunlu hale getirilen, mesleki yeterlilik akreditasyonunun sağlanmasına yönelik çalışmalara başladık. Ar-Ge, İnovasyon, Ur-Ge, Devlet teşvik, hibe ve kredilerinden sanayicilerin menfaatine olan tüm konular Kayseri OSB tarafından oluşturulan birimlerce takip ediliyor. Devlet destekli endüstriyel tasarım ve Ar-Ge merkezi kurulması çalışmalarına başladık. Akıllı Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız. Tüm iş ve işlemlerimizi bilgisayar üzerinden takip edebilmek için süreç yönetimi (E-OSB) çalışmalarına başladık. Bölgede kurulma çalışmaları devam eden fuar ve kongre merkezini destekleyici mahiyette, yurt dışında Kayserili üreticilerin ürünlerini 365 gün sergileyeceği bir teşhir merkezi kurulması projesi yer alıyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir