Olimpiyatlar için yapılan pist yıkıldı

Samsun’da olimpiyatlar için 1.1 milyon liraya yapılan ısınma pisti yıkıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN - Samsun'da bir ay önce düzenlenen İşitme Engelli Olimpiyatları için geçici olarak inşa edilen 1.1 milyon lira tutarındaki ısınma pisti müze yapılmak üzere yıkıldı.

Samsun'da 18-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 23. İşitme Engelli Olimpiyatları (Deaflypics) kapsamında inşa edilen ısınma pisti yıkıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, olimpiyatlar bünyesinde kullanılacak olan atletizm stadının ısınma pisti yetersiz olduğu gerekçesiyle, stat yanında ‘müze alanı' olarak tahsis edilen alana ek ısınma pisti yapılmasını talep etti. Bu alanda 1.1 milyon liraya mal edilen geçici pist için tamamlanan olimpiyatların ardından 3 Ağustos 2017 tarihinde yakım kararı alındı. 11 dönümlük alanının daha önce müze alanı olarak tahsis edildiğini aktaran Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Olimpiyatlar kapsamında geçici süreyle bu alanı hizmete açtık. Ancak bu alan Arkeoloji Müzesi de taşınarak 'Samsun Müzesi' olarak inşa edilecek" dedi.

Müze 50 milyon liraya mal olacak

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı olan 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun Müzesi'nin hizmete açılacağını açıklayan Mustafa Yurt, "Toplam 50 milyon liraya mal olacak müze yatırımının yüzde 75'ini Müzeler Müdürlüğü, yüzde 25'ini ise Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Isınma pisti olimpiyatlar kapsamında geçici inşa edilmişti. Müzenin belirlenen tarihte tamamlanması için yıkım kararı alındı" diye konuştu.