Ordu'da ulaşıma 1.4 milyar liralık yatırım

Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havalimanının yapıldığı Ordu'da dört ayrı ulaşım projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yaklaşık 1 milyar 400 milyon liralık yatırım yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU - Coğrafi yapısı gereği yol ağı üzerinde çok sayıda tünelin yer aldığı, Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havalimanının yapıldığı Ordu'da dört ayrı ulaşım projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yaklaşık 1 milyar 400 milyon liralık yatırım yapıldı. 

Son yıllarda hava ve karayolu ulaşımı noktasında Türkiye'de en fazla yatırım yapılan illerden biri olan Ordu'da bazı projeler tamamlanarak hayata geçirilirken bazı projelerin ise yapım çalışmaları devam ediyor.  

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, devasa yatırımlarla Ordu'nun devlet ve hükümet nezdinde ulaşım noktasında önemli bir yere sahip il konumuna geldiğini söyledi.  

Türkiye'nin en uzun tünelinin Ordu'da yer aldığını anımsatan Yılmaz, şöyle konuştu: 

"Ulaşım ağımızda 400 milyon liralık maliyetli Ünye Çevre yolumuz tamamlanarak hizmete açıldı. Ordu Çevre Yolu projemiz devam ediyor, orası bittiğinde 600 milyon liralık bir yatırım hayata geçecek. Ordu-Giresun Havalimanı projemiz, deniz yüzeyi doldurularak yapılıyor. Bu özelliğiyle Türkiye'de ve Avrupa'da bir ilk olacak. İnşallah bitmesiyle 270 milyon liralık bir yatırım ülkemiz Ordu ile buluşacak. Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin Ordu sınırları içerisinde yer alan bölümünün yapım çalışmaları devam ediyor. Oranın da yaklaşık maliyeti 65 milyon lira."  

"Türkiye'de yola en çok paranın ayrıldığı il muhtemelen Ordu" 

Yılmaz, söz konusu rakamlar yan yana getirildiğinde ortaya çok önemli bir yatırım çıktığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Tahmin ediyorum Türkiye'de İstanbul dışında en fazla ulaşım hizmetinin yapıldığı il Ordu. Bu araştırıldığında doğru çıkacaktır. Zira Ordu, Ünye çevre yolları, havalimanı projesi, Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi bunlar ele alındığı takdirde yola en çok paranın ayrıldığı il olacaktır. Bu, Ordulular olarak ne kadar şanslı olduğumuzun bir göstergesi."  

Belediyeden 309 milyon TL'lik ulaşım yatırımı  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 309 milyon liralık ulaşım yatırımının da kendileri tarafından yapılacağını vurgulayan Yılmaz, "Bu yollar yapılırken eş değer olarak iç bağlantı yollarının asfaltlanması lazım. Biz de yaptığımız çalışmayla bin kilometrelik yani Ordu'dan Edirne'ye kadar bir mesafeyi düşünün, sıcak asfalt kampanyası başlattık. Üç yılın sonunda 309 milyon liralık bir yatırımla Ordu'nun gidilebilecek dağını taşını sıcak asfaltla kaplayacağız" ifadelerini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir