“OSB’lere kreş desteği şart”

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının iş hayatındaki varlığının güçlenmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren BUİKAD, OSB’lere kreş projesi için Vali Yakup Canbolat’tan destek istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret etti. Ziyarete; BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, Başkan Yardımcısı Oya Eroğlu, yönetim kurulu üyeleri Pervin Katana, Şeyda Şençayır, Türkan Kaya ve Zuhal Kumova katıldı.

İş hayatında çalışan kadının durumunun ve yürütülen BUİKAD projelerinin ele alındığı görüşmede, Vali Canpolat’a bilgiler veren Başkan Yalçın, “2010-2015 yıllarında yaklaşık 1 milyon kadın çocuk bakımı sebebiyle iş hayatını bıraktı. Kreş sayısının yetersizliği, ücretlerin yüksekliği ve hizmet kalitesine olan güvensizlik annelerin iş hayatı yerine çocuk bakımını üstlenmesine neden oluyor” dedi.

Türkiye’de yaklaşık 19 milyon işsiz kadın olduğunun altını çizen Yalçın, kadınların iş gücüne katılımının artırılması gerektiğini vurguladı. Çocuk bakım yükünün kadınlara yüklenmesinin kadının işgücüne katılımını engelleyen faktörlerin başında geldiğine işaret eden İpek Yalçın, “Birçok çalışma, erken dönem çocuk bakımı ve okul öncesi eğitim olanakları artırıldığında, kadınların çalışma hayatına katılım oranlarının da önemli ölçüde arttığını göstermektedir. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kreş projemizin hayata geçebilmesi için yerel yönetimlerin desteği şart. Bu konuda bize destek vermenizden mutluluk duyarız” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir