Oyak Renault kadın çalışan sayısını artırıyor

Oyak Renault, 2017 BUİKAD İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri’nde “Yılın İş Yaşamında Kadını Destekleyen Şirketi” seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Türkiye’nin en büyük otomobil üreticisi Oyak Renault, 2017 BUİKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği), İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri’nde “Yılın İş Yaşamında Kadını Destekleyen Şirketi” seçildi.

Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez alınan ödüle ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Ekonomimizin sürdürülebilir bir şekilde büyüyebilmesi, sosyal ve kültürel hayatın zenginleşmesi ve bu sayede refah seviyemizin artması, kadın girişimciliğinin ve istihdamının artırılmasına derinden bağlı. Kadınların iş hayatında daha fazla rol üstlenmesi, Türkiye'nin sahip olduğu zengin insan kaynağı potansiyelini ve kültürel çeşitliliğini güçlü bir şekilde kullanmasını sağlayabilir.

Dünya Ekonomik Forumu’nun tahminlerine göre, kadınların işgücüne katılım oranındaki yüzde 1’lik artış küresel GSYH’yi 80 milyar dolar artıyor. Pek çok araştırmaya göre, kadın çalışanların sayısı arttıkça şirketlerdeki ve kurumlardaki verimlilik de yükseltiyor” dedi. Oyak Renault olarak, gerek mavi yakalı gerekse de beyaz yakalı kadın çalışanların sayısını artırmaya önem verdiklerini vurgulayan Başeğmez, “Türk iş dünyasında kadınların temsil gücünün yükselmesine katkı sağlamak bizim için çok önemli. Bu kapsamda hem kadın istihdamını hem de kadın girişimciliğini destekleyen çalışmalara katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.