Özel sektörün otel yatırımları, konaklama kalitesi ve yatak kapasitesini artırıyor

Orta vadede günlük yatak kapasitesini 15 bine çıkarmaya hazırlanan Kayseri, sezonda ise 2 milyondan fazla turisti Erciyes ve şehir merkezinde ağırlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kış turizminde Türkiye'nin merkezi olma hedefine odaklanan Kayseri Erciyes Dağı'ndaki yatırımlar, kamu ve özel sektör eliyle iki ayrı koldan yürütüyor. Kamu tarafında kayak severler için tesisleşme yatırımı yapan kent yönetimine özel sektör ise otel yatırımlarıyla destek veriyor. Orta vadede günlük yatak kapasitesini 15 bine çıkarmaya hazırlanan Kayseri, sezonda ise 2 milyondan fazla turisti Erciyes ve şehir merkezinde ağırlıyor. Bugün itibarıyla Erciyes’te 10 otel, yaklaşık bin 500 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Bölgede 21 yeni otel yatırımının tamamlanmasıyla yatak kapasitesinin 6 bine ulaşması planlanıyor. Şehir merkezindeki konaklama imkanlarıyla birleştirildiğinde orta vadede Kayseri, sadece kış turizmi için günde yaklaşık 15 bin misafiri ağırlama kapasitesine ulaşacak.

Son uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaparak, adını daha büyük bir kitleye duyurmayı başaran Erciyes’e her yıl gelen ziyaretçi sayısı da artıyor. 2017 sezonunda 2 milyon kişiyi ağırlayan bölge, bu yıl ise sezonda 2.2 milyonu geçmey hedefliyor. Özellikle Kapadokya ve Erciyes’i birleştiren ‘kültür kayağı’ konsepti sayesinde kent, Benelüx ve Kuzey Avrupa ülkelerinin yanı sıra Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan gibi körfez ülkelerinden de misafirler gruplar halinde kış turizmi için Erciyes’e geliyor. Öte yandan, Rusya’da yapılan pazarlama çalışmaları sonucunda başlayan Moskova ile Kayseri arasında charter seferleri ile bu yıl bölgede Rus turist yoğunluğu sağlandı. Kayseri'nin kış turizmindeki etkisini konuştuğumuz özel sektör temsilcileri ise hem yatırımları hem de bölgedeki kış turizmi faaliyetleri hakkında önemli değerlendirmeler yaptı...

"Dağ oteli konseptiyle faaliyet gösteriyoruz"

Ramada Resort Erciyes Genel Müdürü ELİF İNSELMAN

Otelimiz, dünyanın en büyük otel zircirlerinden biri olan, 75 ülkede, 18 adet markasıyla 8 bin tesise sahip Wyndham Worldwide Hotel Group çatısı altında faaliyet gösteriyor. Marmara Group’un son yıllardaki başarılı yatırımları arasında yer alan ve Türkiye’de ilk defa 'dağ oteli' konseptiyle hizmet veren otelimiz, aynı zamanda bölgedeki tek uluslararası zincir temsilcisi olarak da dikkat çekiyor. 2016 yılının Aralık ayından beri Erciyes'e gelen misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Bölgemiz doğa ve kış sporlarını seven kişiler için önemli bir destinasyon ve ulaşımdan hizmet sektörüne kadar konforlu bir yapıya sahip. Burada bize düşen ihtiyaç duyulan yatırımlara yön verip, bölgemizi en iyi şekilde tanıtabilmek. Yurt içi ve dışında önemli tercih sebebi olabilecek birçok imkana sahibiz. Yeter ki bu değerlere önce biz sahip çıkıp, her kesime ulaştırabilelim.

“Nevşehir’in desteği ile potansiyel artacak”

Ommer Hotel Genel Müdürü HAMİT TOPALOĞLU

Bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapıp, 6 bin yıllık geçmişe sahip olan Kayseri, bugüne kadar Nevşehir'deki turizm potansiyelinden yeterince yararlanamadı. Ancak son yıllarda Erciyes ile önemli bir dönüşüme girildi. Ommer Hotel olarak söz konusu dönüşüme kayak sezonuna özel kampanyalar ile destek veriyoruz. Sanayi kenti olarak öne çıkan Kayseri, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi ile birlikte kış turizminde önemli bir yere sahip oldu. Erciyes artık Kayseri ve Türkiye ekonomisine en fazla katkı sağlayan kayak merkezlerinin başında geliyor. Bu durumu sadece ekonomik yönüyle değil, şehrin vizyonunu değiştirmesi açısından oldukça önemli buluyorum. Biz, bu harekete kayak sezonunda düzenlediğimiz paket turlarla desetk veriyoruz. Kampanyalarımızda farklı indirimler, ücretsiz servisler bulunuyor. Ayrıca kişiye özel indirimli her şey dahil tatil paketlerinin de olduğu kampanyamız kış sezonu boyunca geçerli oluyor. Turizm sektörü temsilcileri olarak Kayseri’nin dünya ve Türkiye’ye açılan bir penceresi olduğumuzun bilinciyle Kayseri’nin doğru tanıtılması için doğru pazarlama organizasyonları kritik bir konu olarak gördüğümüzü buradan vurgulamak isterim.

"Konaklama hizmetine şehir merkezinden destek veriyoruz"

Gevher Hotel Genel Koordinatörü HÜSEYİN SAÇÇIOĞLU

Erciyes'in son yıllarda Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında öne çıkması, sadece dağdaki otelcileri değil, şehir merkezindeki otelciler olarak bizlerin de yüzünü güldürdü. Şehir merkezi ile dağ yolu arasındaki ulaşımın kolaylığı, orta ölçekli ve küçük esnaf dahil turizmden herkesin pay almasını sağladı. Kış turizmi için gelenler; şehir merkezinden Erciyes'e, özellikle kısa mesafeden ve son dönemde yenilenen yollarla kayak merkezine kolay ve rahat bir şekilde ulaşabildiklerini söylüyor. Bu durum, şehir otellerini tercih etmelerinde etkili oluyor. Hem dağdaki hem de şehirdeki konaklama tesisleri, seyahat acentaları, pastırma sucuk ve hediyelik eşya satan çarşı esnafı şehirde ulaşım hizmetleri yürüten turizm firmaları ve taksiciler dahil bu yükselen yoğunluktan oldukça memnun. Ayrıca kayak sporuna gönül veren yerli ve yabancı turistlerin başta ekipmanlar olmak üzere lüks harcama alışkanlığı da kentin turizm gelirlerine kayda değer katkı veriyor.

"Erciyes, şehir merkezindeki otelleri de memnun ediyor"

Fier Life Center Genel Müdürü MURAT ERDAL

Fier Life Center olarak müşteri ihtiyaçları doğrultusunda hazırlamış butik otel, restoran, organizasyon, SPA ve spor alanları, sağlık ve güzellik alanları olmak üzere beş farklı alanda hizmet veren bir yaşam alanına sahibiz. Fier, sürdürülebilir kalite ilkesi ile Erciyes'in turizm potansiyelini de en doğru şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Bugün itibarıyla Erciyes Dağı Kayseri'nin gözdesi konumunda bulunuyor. Burası Anadolu civarındaki kayak severlerin uğrak mekanı haline geldi. Özellikle sömestr dönemi şehir otellerinde geceleme süreleri arttı ve hafta sonu doluluğunu etkiledi. Dağ ile merkez arasındaki ulaşım kolaylığı sayesinde bizde bu yoğunluktan fayda gördük. Farklı bir ifadeyle Erciyes, şehir merkezindeki otelleri de memnun eden bir işlerlik kazandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir