Özerpan, yeni alanlarda üretime başlıyor

Özerpan, alüminyum cephe sistemlerinde üretime başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN / KAYSERİ

‘Özerpan PVC’ markası ile pencere , ‘Alenda’ ve ‘Bestpan’ markası ile de panjur kepenk üretimi yapan Özerpan, ısıcam üretimi ile de hem kendi ihtiyacını karşılıyor hem de sektöre hizmet veriyor. Firma gerçekleştireceği yatırımlarla bu yıl alüminyum alanına girerek ilk aşamada alüminyum  pencere doğramaları ve alüminyum cephe giydirme üretimine de başlamayı planlıyor. Yılın ikinci yarısında hayata geçecek yatırım ile inşaat firmalarına bu alanda anahtar teslimi iş yapılabilecek. 

Yeni yatırımları alüminyum doğrama cephe sistemleri için alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Özerpan Yönetim Kurulu Başkanı Bayram   Gültekin,’’ Bu yatırımımız için 100 bin dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik.  3 bin metrekare alana sahip yeni fabrika alanımızda 25 kişilik bir ekiple bu ürünümüzü üreteceğiz. Alüminyum üretimi için gerekli bayilik bağlantılarını yaptık. Tedarikçi havuzunu oluşturduk. Seçim yılı olması nedeniyle biraz aksaklıklar olmasından dolayı yılın ikinci yarısında üretime başlamayı düşünüyoruz. Artık inşaatlarda pvc-cam- alüminyum üreterek anahtar teslimi iş yapmayı düşünüyoruz. Kullandığımız ürünleri kendimiz üretmiş olacağız. Ürün çeşitliliğimizi ve kalitemizi hep artırmayı istiyoruz. Bayi müşteri sayımızı artırmak da öncelikli hedeflerimiz içinde yer alıyor” şeklinde belirtti.

2014 yılında üretim kapasitesini artırdıkları  Isıcam ile  sektörlerinde iyi bir yer edindiklerini aktaran Özerpan Yönetim Kurulu Başkanı  Gültekin , “2014 yılında ‘Isıcam’ üretim kapasitemizi oldukça artırdık. Hem kendi üretimlerimizde hem de diğer üretici arkadaşlarımıza camlarımızı sunduk. 2013 yılında  çift camdan sonra 3 cam sistemini de sektöre kazandırdık. Bu ürünümüz de oldukça büyük beğeni topladı. Özellikle villa projelerinde tercih edilen ve yalıtım değeri oldukça yüksek bir ürün” Sağladığı enerji tasarrufu ile Türkiye ekonomisine katma değer kazandırıyoruz dedi. 

PVC  pencere sistemleri ve cam sektöründe 1987 yılından beri Kayseri’de faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Gültekin , “Toplam  16 bin metrekare alan üzerinde 120 personelimizle üretim sağlıyoruz. Günlük 600 adet pencere, 1500 adet ısıcam ve 200 adet panjur kepenk üretiyoruz. Son olarak ürünlerimiz arasına akıllı ev sistemleri üzerine Fransız firması  ‘Somfy’nin  bahçe bariyer sistemlerini ekledik. Bu firmanın  İç Anadolu ,Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bayilik sistemini de biz yürütüyoruz.Ayrıca kendi ürettiğimiz ürünlerde de bu firmanın ürünlerini  kullanıyoruz. 

İhracat alanında yoğun çalışmadıklarını belirten  Gültekin, ’’İhracat gerçekleştirdiğimiz bölgeler dönemsel olarak değişiyor. En son Irak’ta 350 villanın PVC pencere ve panjur işini tamamladık. İhracatımızın üretimdeki payı yüzde 10, cirodaki payı ise yüzde 15 seviyelerinde.2015 yılı hedef pazarlarımız içinde  Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Türklerin yoğun olduğu Avrupa Ülkeleri var.Yurt dışında bayilik çalışmalarımıza devam ediyoruz’’ dedi.

İç pazarda genelde bayilere yönelik çalıştıklarını söyleyen Gültekin , “PVC ve cam alanında 20 adet bayi, panjur kepenk alanın da  58 adet  bayi ile çalışıyoruz. Özerpan olarak belirli bir  kalite algısı oluşturduk. Bundan sonra kalite ve ürün çeşitliliği alanındaki yatırımlarımızla müşteri ve bayi sayımızı artırmak istiyoruz” diye konuştu.