Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO), Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) iş birliğiyle düzenlediği "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri", başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-DÜNYA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen 2. Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri törenle başladı. Alışveriş Günleri, 7 asırlık geçmişe sahip Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde 31 Ağustos’a kadar sürecek. Her 100 TL’lik alışverişte müşteriler, 10 adet otomobil, 10 adet dizüstü bilgisayar ve 10 adet cep telefonu kazanma şansı yakalayacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin 7 asırlık geçmişi ve yaklaşık 850 bin metrekarelik büyüklüğüyle dünyanın açık alandaki en güzel ve en özel alışveriş merkezleri arasında yer aldığını söyledi. İnsanların artık kapalı mekanlar yerine tarihiyle, kültürüyle bütünleşen alanları tercih ettiğini ifade eden Başkan Burkay, “Dünyada alışveriş kültürü hızla değişiyor. Bu değişimi iyi okumamız ve kurgumuzu oluşturmamız gerekiyor günü kurtaran değil, yeniliklere göre geleceğini bugünden kurgulayan Bursa hepimizin ortak hedefi” dedi. BTSO’nun da filizlenip büyüdüğü bu bölgeyi yeniden cazibe merkezi kimliğine kavuşturmak istediklerini ifade eden Burkay, gerek fuar organizasyonları gerek de Ticari Safari Projesi ile Bursa’ya gelen yabancı alım heyetlerinin bölgenin ticaretine de katkı sağladığını vurguladı. Burkay, “Bölgemiz, tarihi kimliğine yeniden kavuşuyor. Odamızda bulunan İç Fidan Han ve Kubbeli Hal’i tarihi dokusuna uygun olarak estetik bir mimari ile yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Kurumsal Gelişim Programı ile yaklaşık bin firmamız, eğitim ve gelişim programlarımızdan faydalandı. 31 Ağustos tarihine kadar sürecek Alışveriş Günleri de esnafımızın ticaret hacmine katkı sağlayacak. Alışveriş günleri kapsamında 3 ay boyunca bölgemizde yaklaşık 40 milyon liralık ciro hedefliyoruz. Bu programımız hem çarşımıza hem de kent ekonomisine moral verecek” şeklinde konuştu.

‘Tarihi çarşının özünü koruyacağız’

Bursa Valisi İzzettin Küçük de ticaretin simgesi olan bölgenin özünü koruyarak ticareti canlandıran etkinliğin bölgeye önemli bir hareketlilik kazandırdığını söyledi. Çarşılar ve alışveriş merkezlerinin rakip olmadığını dile getiren Vali Küçük, “Bu bölgemiz sadece AVM değil ayrıca bir dinlenme ve buluşma yeri. Tarihin hissedildiği bu bölgenin canlanması için katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Esnafın yüzünü güldürecek’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın özellikli ve kimlikli bir kent olduğunu ifade etti. Alışveriş Günleri’nin çarşı ekonomisine ayrı bir canlılık kazandırdığını belirten Altepe, “Bursa tarih mirası bir kentimiz. Bu organizasyon çarşımıza daha fazla bereket getirecek. Alışveriş günleri esnafımızın yüzünü güldürecek. Etkinlikte dağıtılacak farklı hediyelerle alışverişe teşvik edilecek. Çarşı ayağa kalkarsa Bursa ayağa kalkar. Çarşımız, dünyaya örnek bir restorasyondan geçti. Herkes Bursa çarşılarımızı örnek alıyor. Artık restorasyonlarımızla çarşımız dört mevsim boyunca yoğun ilgi görüyor” dedi.

‘Çarşı, ekonomimizin kılcal damarıdır’

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin Bursa ekonomisinin kalbinin attığı bir bölge olduğunu ifade ederek, “Bu çarşılarda el değmedik yer bırakmadık. Şu anda İç Fidan Han’da gerçekleştirdiğimiz çalışmalar onay için kurulda bekliyor. Burayı yakında ayağa kaldıracağız. Koza Han ve Uzun Çarşı’daki çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Biz esnafımızın ayağa kalkmasını istiyoruz. Çünkü ekonomimizin kılcal damarları esnafımızdır. Onların gelişmesiyle Bursa ekonomimiz daha da büyüyecektir” şeklinde konuştu.

‘Ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor’

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım, alışveriş günleri programının kent ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade ederek, “Türkiye’de emsali olmayan ölçekte ve büyüklükte bir şenliğe imza atıyoruz. Festival havasında çok güzel bir üç ay geçireceğiz. Alışveriş günleri bölgenin ticaretinin canlanmasının yanı sıra kentin tanıtılmasına da büyük katkı sağlıyor” dedi.

Bin 250 firma akredite oldu

Türkiye’nin en büyük hediye kampanyalarından birisi olan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ne bu yıl yaklaşık bin 250 firma akredite oldu. Bölge esnafının yoğun talebi üzerine Alışveriş Günleri bu yıl 2 Haziran-31 ağustos tarihleri arasında düzenleniyor. Geçen sene 200 bin hediye çekinin dağıtıldığı ve 20 milyon liralık cironun oluştuğu alışveriş günlerinde, çekilişle 10 adet otomobil, 10 adet akıllı cep telefonu ve 10 adet dizüstü bilgisayar dağıtılacak.