Pimtaş, teknopark olacak

Pimtaş Plastik AŞ, 10 bin metrekarelik Ar-Ge merkezi ile ilk özel teknopark olmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM

KOCAELİ - Plastik İnşaat Malzemeleri alanında faaliyet gösteren Pimtaş Plastik AŞ, 10 bin metrekarelik Ar-Ge merkezi ile ilk özel teknopark olmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda Ar-Ge Merkezi Teşvik Belgesi almaya hak kazandıklarını ifade Pimtaş Plastik Pim Ar-Ge Müdürü Özlem Kozankurt, sadece Kocaeli’de değil tüm Türkiye’de Ar-Ge alanında lider olmak istediklerini ifade etti. İleri teknoloji ve katma değerli ürün ve bilgi üretimi gerçekleştirmek istediklerini belirten Kozankurt, sadece kurumları değil aynı zamanda girişimcileri de Ar-Ge ve prototipleme çalışmaları için beklediklerini dile getirdi.Pimtaş’ın, Ar-Ge konusundaki en önemli yatırımı olan Pimarge’nin Gebze’nin Ar-Ge üssü konumunda olduğunu ifade eden Kozankurt,30 kişilik personel ile başka firmalara da Ar-Ge ve inovasyon alanında hizmet verdiklerini kaydetti.Türkiye’nin Ar-Ge kapasitesini artırmak ve geliştirmek amacıyla Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge firmalarına destek, teşvik ve muafiyetler sağlandığını ifade eden Kozankurt, Pimtaş’ın da bu firmalardan biri olduğunu dile getirdi.

Kozankurt, yıl içerisinde 10-25 arasında Ar-Ge projesi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bundan sonraki hedeflerinin bir mükemmeliyet merkezi oluşturmak olduğunu ileten Kozankurt, konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. İşletmelerinin şu anda 60 bin metrekare kapalı alanda hizmet verdiğini ifade eden Kozankurt, bunun yaklaşık olarak 3 bin 500 metrekaresinin sadece Ar-Ge ve mükemmeliyet merkezine ayrıldığını ifade etti. Bu alanı 10 bin metrekareye çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Kozankurt, yer tahsisinin yapıldığını dile getirdi. Kozankurt, ayrıca kuluçka merkezi kurmayı planladıklarını da ifade etti. Kuluçka merkezinin 35 kişilik olacağını söyleyen Kozankurt,” mühendislik bölümümüz ve özel sınıflarımız var. İki üniversite ile anlaşmamız var. Bunlardan biri Okan Üniversitesi. Okan Üniversitesi ile yaptığımız anlaşmaya göre rektörlüğe bağlı bir master programımız var. Kendi Ar-Ge merkezimiz içinde 30’a yakın öğrencimiz var ve bu öğrenciler civar firmalarda çalışan arkadaşlarımız. Bu farklı firmalarda çalışan arkadaşlarımız haftanın 3 günü gelip burada iş çıkışı işletme master derslerini alıyorlar” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 90 ülkeye ihracat yapıyoruz

Yaklaşık 90 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Kozankurt,” Bunun 70 ülkesi doğrudan ihracat, 20 ülkesi dolaylı şeklinde hareketliliği devam eden bir unsur. Aynı pazarın altında farklı ülkelerde de hizmet veriyoruz. Bu mevsimsel, kıtalararası oluşumlarda da bir avantaj. Bir bölgede yaz ise diğer tarafta kış. Bir bölgede çok fazla kuraklık varsa diğer alana yöneliyoruz. Pimtaş’ın da gücü buradan geliyor” açıklamasında bulundu. Tüm üretim süreçlerinin Endüstri 4.0’a göre hizmet verdiğini ifade eden Kozankurt, bu nedenle hızlı bir üretim tekniğine sahip olduklarını dile getirdi. Kozankurt, ”Bunlar da maliyetlere yansıyan bir unsur. Fiili maliyeti yönetiyoruz burada. Yapılan her operasyonu sistemsel takip ederek revizyonlara çok açık olan bir unsur. Bu sebepten dolayı rekabetçi bir ortam içerisindeyiz ve ithalatlar ile bizim iç piyasayı bozacak bir yapıya gelinmedi. Tabi ki uluslararasında ciddi rakiplerimiz var. Hatta o rakiplerin Türkiye’de satın aldığı fabrikalar da var. Fakat bizim pazarlama modelimiz ile üretim hızımızla ilişkilendirdiğimizde bu pazarda henüz onlara pay vermedik” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir