Plazmalı Sterilizasyon Cihazı’na lisans alındı

Erciyes Üniversitesi, üniversitenin ilk lisansı olma özelliğini taşıyan “Plazmalı Sterilizasyon Cihazı” adlı faydalı model belgeli teknolojiyi lisansladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Erciyes Üniversitesi, üniversitenin ilk lisansı olma özelliğini taşıyan “Plazmalı Sterilizasyon Cihazı” adlı faydalı model belgeli teknolojiyi, Ar-Ge yapan bir özel sektör firmasına lisansladı. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, üniversitelerin ürettikleri bilgiyi ticarileştirmelerinin en hızlı ve sağlıklı yönteminin lisanslama olduğunu belirterek, “Lisanslama yolu ile ticarileşen teknolojiyi çok hızlı şekilde toplumla buluşturmalıyız. Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi yaklaşık bir yıldır teknoloji portföyümüzdeki ürünlerin toplum yararına dönüşmesi için gerekli çalışmaları yapıp süreci sıkı bir şekilde takip etti. Süreç sonunda üniversitemizle araştırma ve geliştirme yapan özel sektör firması arasında yapılan sözleşmeyle “Plazmalı Sterilizasyon Cihazı“adlı faydalı model belgeli teknolojimiz için lisanslama sürecini tamamladık”dedi.

Üniversite gelir elde edecek

Erciyes Üniversitesi’nin ilk lisanslamasının yapılmış olmasının önemli bir başarı olduğunu belirten Prof. Dr. Muhammet Güven, üniversitenin kendi bünyesinde geliştirilen teknoloji sayesinde firmanın elde edeceği cirodan belli oranda gelir elde edeceğini söyledi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi’nin bundan sonraki süreçte odak noktasının teknoloji portföyünde yer alan patentleri lisanslayarak bilginin ticari değere dönüşmesini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir