PÜİS Konya şubesinde başkan değişimi

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Konya Şubesi 10’uncu olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste ile girilen olağan genel kurulda PÜİS Konya Şube Başkanı Ahmet Çöğen oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halil YILMAZER

PÜİS Konya Şubesinin 10’uncu olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Dedeman otel salonunda düzenlenen kurulda, PÜİS Genel başkanı İmran Okumuş, Konya şube başkanı Ali Duran ve çok sayıda üye katıldı. Genel kurluda yapılan seçimler sonrası Ahmet Çöğen başkan seçildi. Yönetim ise Bekir Koçbeker, Alper Koçak, Mehmet Sözen ve Kemal Yılmaz’dan oluştu.

Kongre'de açıklamalarda bulunan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, Elli yılını dolduran PÜİS'in Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sivil opğlum kuruluşu olduğunu belirrti. Okumuş, "PÜİS, 1967 kurulmuş Türkiye'nin tüm bölgelerinde 15 bölge başkanlığı dışında 81 ilde baş temsilcilik oluşturmuş, 919 ilçede temsilcilik oluşturmuş Türkiye'nin ve Avrupa'nın en teşkilatlı, en büyük sivil toplum kuruluşudur" şeklinde konuştu.

"Sektör sahipsiz değildir"

Püisin önceliği adaletti ve kar marjlarımızdı diyen Okumuş, "Bu konuda yoğun çabalar sonucu 2 sent alabildik. Tabana da tavana da karşıyız dedik.Beraber bir deklarasyon yazdık tabgis le.Cumhurbaşkanlığına 4 maddelik bir bayiyi koruyan taslak hazırladık. Bunlar, nakliye ücretleri, adil paylaşım, taşıt tanıma sistemi, otomasyon ve promosyon ile alakalı paylaşımlarda yok sayılmaya karşı çıktık. Çünkü İstanbuldaki bir bayi ile Çumradaki bir bayiyi bir tutmak adaletli değildir. Artık söylemden eyleme geçme vaktidir ve bu sektör sahipsiz değildir"açıklamasında bulundu.