"Ordu Giresun Havalimanı" tabelası asıldı

Şu ana kadar 300 milyon liradan fazla paranın harcandığı havalimanına "Ordu Giresun Havalimanı" tabelası asıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyacak Ordu Giresun Havalimanı'nın tabelası asıldı.  

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin 26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşların başlayacağını söylediği Ordu Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar yaklaşık 500 işçiyle sürdürülüyor.   

Altyapısı tamamen biten havalimanında üst yapıda ise elektronik sistemlerin kurulmasıyla çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.  

Şu ana kadar 300 milyon liradan fazla paranın harcandığı havalimanına "Ordu Giresun Havalimanı" tabelası da asıldı.  

Terminal binası üzerine iki ayrı bölgeye yerleştirilen tabelanın asılması bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.  

Öte yandan Ankara'dan gelen bir heyet, havalimanında çalışmaları gözden geçirdi.  

İsim tartışmaları  

Havalimanının yapımına başlanmasının ardından Ordu ve Giresun'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından çeşitli isim önerileri ortaya atılmıştı.  

Giresun Valiliği ise resmi web adresinden havalimanı ismiyle ilgili anket çalışması yapmış, ankette en fazla oyu "Gül-Aziz" ismi almıştı. Aynı ankette "Çotanak", "Gülyalı", "Ordu Giresun", "Piraziz" isimleri için de oy kullanılmıştı.

Ordu Giresun Havalimanı Projesi  

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı'nın yaklaşık 350 milyon liraya tamamlanması bekleniyor. Havalimanının pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği ise 45 metre. Günde 2 bin seferle yaklaşık 35 milyon ton taşın denize doldurulmasıyla yapılan havalimanının daha konforlu olması için pistine "stone mastic asfalt" döküldü. 

Projenin mayıs ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından resmi açılışının yapılması bekleniyor.