"Recep Konuk yeniden aday olsun"

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Konuk'un başkanlığa yeniden aday olması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'un 26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 65. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını açıkladığını söyleyen Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, "Recep Konuk'un adaylığı tekrar düşünmesi gerekmektedir" dedi.

Yıldız, şöyle konuştu:

"Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını ifade etmiş ve bizde üzüntüyle bunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Recep Konuk 18 yıl önce Anadolu'muzun kadim başkenti Konya'dan bir kalkınma hareketi başlatmıştır. Yıllarca zor şartlarda bıkmadan, usanmadan zarar dahi etse üretmeyi asla bırakmayan bölge çiftçimiz bu hareketle ürettiğinin karşılığını almaya başlamış, bir güven duygusu oluşmuştur. Konya ovasında, buğday, arpa, mısır, ayçiçeği, patates, kanola, üzüm, elma, havuç başta olmak üzere 17 kalem tarım ürünü onun döneminde yapılan yatırımlarla değer bulmuştur. Zarar eden bir kurumu devralarak, 3,8 milyar doların üzerinde yatırımı olan bir kurum haline getirmeyi başarmıştır. Ülkemizin 16 büyük şirketi arasında yerini almış ve gıda sektöründe ise 4'üncü sıraya yükselmeyi başarmıştır. En önemlisi de Anadolu'dan Torku markasıyla bir değer oluşturarak çiftçimizin hikayesini dünyanın dört bir köşesine taşımıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Konuk'un adaylığı yeniden değerlendirmesini rica etmekteyim"