Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Konya’ya geliyor

Ruanda Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, 11 Ağustos perşembe günü Konya’ya geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RABİA KORKMAZ

KONYA- Ruanda Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, 11 Ağustos perşembe günü Konya’ya geliyor. Büyükelçi Nkurunziza, Konya ziyareti kapsamında ilk olarak Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ile görüşecek.
Konya ile Ruanda arasındaki karşılıklı ticareti artırmak amacıyla Konya Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya katılmak üzere Konya’ya gelecek olan Büyükelçi Nkurunziza, iki gün boyunca devam edecek program kapsamında Konya Organize Sanayi Bölgesi’ni de ziyaret ederek, bölgedeki bazı fabrikaları gezecek.

“Pek çok alanda işbirliği yapmaya hazırız”
Ziyaret öncesi açıklama yapan Büyükelçi Nkurunziza, Konya programında, Konya ve Ruanda arasındaki ticari firsatlar hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi. Büyükelçi Nkurunziza “Özellikle son 3-4 yıl içinde Türkiye ile Ruanda arasında ekonomik ve siyasi ilişkilerde büyük aşama kat edildi. İki ülke arasında ulaştırma, enerji, turizm, tarım, hayvancılık, askeri ve eğitim alanı başta olmak üzere pek çok alanda işbirliği yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir