Sakarya'nın e-ticaret haritası çıkarıldı

Kliksa.com Sakarya'nın e-ticaret haritasını çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu kliksa.com, Sakaryalıların online alışveriş haritasını açıkladı. Buna göre Sakarya'da internetten en çok akıllı telefon satıldı.

Kliksa.com açıklamasına göre, Sakaryalı tüketiciler online ortamda en fazla telefon, anne bebek oyuncak, bilgisayar, oto aksesuarları ve beyaz eşya kategorilerine rağbet gösteriyor. Ürün bazında akıllı telefon, oto lastiği, bebek bezi, televizyon ve parfüm en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. 

Sakarya'da online alışverişin büyük bölümü sırasıyla Adapazarı, Hendek, Akyazı, Karasu, Pamukova, Geyve, Sapanca ve Kaynarca ilçelerinde gerçekleşiyor. 

Sakaryalı kadınlar en çok akıllı telefon, bebek bezi, televizyon, tablet bilgisayar ve parfüm satın alırken, yüzde 45'i alışverişini tek çekim, yüzde 55'i de taksitlendirerek yapıyor. Erkekler ise sırasıyla akıllı telefon, oto lastiği, bebek bezi, televizyon ve USB bellek tercih ediyor. Sakaryalı erkeklerin yüzde 39'u alışverişini tek çekim, yüzde 61'i ise taksitlendirerek gerçekleştiriyor.