Sandıklı'da 15 bin dekar arazi suya kavuşacak

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde inşa edilecek Devlethan Barajı 2019'da hizmete açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde inşa edilecek Devlethan Barajı Sulama Projesiyle 15 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Devlethan Barajı Sulama sözleşmesinin imzalandığını kaydetti. 

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde inşa edilecek tesisle 15 bin dekar zirai arazinin suya kavuşacağını belirten Eroğlu, "Devlethan Barajı, bölgemiz için fevkalade önemli bir tesis. Bizim gönlümüzde her ilçemizin ayrı bir değeri, ayrı bir önemi var. Vatandaşlarımız için ne yapsak bize az geliyor, daha da fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Devlethan Barajı Sulaması'nın 26 milyon liraya mal edileceği bilgisini aktaran Eroğlu, "Biz bu tesisi 2019 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Modern sulama sistemiyle inşa edeceğimiz projeyi devreye aldığımızda Allah'ın izniyle milli ekonomiye yılda yaklaşık 4 milyon lira katkı sağlayacağız. Sandıklımızın topraklarını suya doyururken, çiftçilerimizin de yüzünü güldüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Eroğlu, yoğunlukla tahıl üretimi yapılan baraj bölgesinde projenin tamamlanmasıyla patates, hububat, şeker pancarı, haşhaş ve meyve üretiminin de yapılabileceğini kaydetti.