Savunma sanayi, Bursa’dan umutlu

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi, “Bursa, karada-havada-denizde gidebilen uçak yapabilir” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ / BURSA

Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları programına katılan Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi, Bursalı sanayicileri daha fazla savunma sanayine yönelmeye davet etti. Şenlikçi, Bursa’daki genç kesimin pek çok ilden daha başarılı olduğuna vurgulayarak, bu nesilden faydalanmak istediklerini söyledi.

Bursa’daki tasarım ve sanayi kapasitesinin, Türkiye’nin savunma sanayini Ankara’dan daha fazla beslediğine dikkati çeken Şenlikçi, “Savunma sanayide yerlileşme ve teknoloji sürecini tasarlayabilecek ve bunu geliştirebilecek nitelikte insan ve bilgi gücüne ihtiyaç var. Bursa’nın bu konudaki kapasitesi Türkiye’deki ihtiyacın büyük çoğunluğu karşılayabilecek konumda. Bursa bu konuya çok açık. Çünkü Bursa’nın gençleri başka yerlere benzemiyor. Aktivasyonları ve zeka süreçleri oldukça güzel. Çok fazla verim aldık. Ülkelerarası organizasyonlarda yetkinlik sahibi olduklarını gördük ve bu arkadaşlarımızı işletmeler çok sevdi” diye konuştu.

Bursa’nın yerlileşme konusunda en aktif şehirlerden olduğunu vurgulayan Şenlikçi, buradaki tüm sanayicileri, savunma sanayine daha çok paydaş olmaya çağırdı. Şenlikçi, “Kara araç konusunda ihtiyaçlarımız çok fazla. Sizin hava araçlarında denizden uçabilen yapılarınız var. Türkiye’de herkes havacılık sektöründe bir paydaş olmayı isterken, Bursa’nın da bunda payı olsun istiyoruz. Bu düşünceyle dünkü onaylamalarla 30 kişilik uçak çalışmasını burada yapabilir güçte olduğunu konuşabiliriz. Hatta hem karada hem havada hem de denizde gidebilen özel tasarım araçların üretimine yönelebilirsiniz. Bu çalışmalara Yalova’yı da katabilirsiniz” dedi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için çalışmaların her yıl 2 kat ilerlemesi gerektiğini söyleyen Ata Şenlikçi, “Türkiye'nin 2023 vizyonu var. Önümüzde 8 yıl var. Her yıl 2 katı ilerletirsek, son 2-3 yılda hedefe ulaşabiliriz. Vizyon olarak her gün gelişmeyi hedefleyen, bilgimizi ve dayanışmamızı arttıran çalışmalarda iç içe olalım. Gençlerimizin bu konulara biraz daha fazla eğilmesi ve gençlerimize destek veren hocalarımızın sayısının da artması lazım” dedi.

Bursa’ya daha çok destek olmak istiyoruz

Bursa’nın savunmada daha yoğun çalışmasını arzu ettiklerini belirten Ata Şenlikçi, “Bursa’nın Ankara ile daha iç içe, bütüncül çalışmasını istiyoruz. Ankara ile daha yakın temasta çalışmaya davet ediyoruz. Bursa’ya daha çok destek olmak istiyoruz. Bursa’daki zeki, yetenekli insan kaynağını daha fazla değerlendirmek istiyoruz. Böylece Bursa’ya daha çok ivme kazandırabiliriz” değerlendirmesini yaptı.