"Şemsi Sivas-i Meydanı projesi uygulamaya geçirilmeli"

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Şemsi Sivas-î Meydanı’nda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

SİVAS - Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Sivas'a gelen Çevre ve Kültür Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof.Dr.Metin Sözen, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı yerinde ziyaret etti. İlin tarihi mekanlarının gün yüzüne çıkması için karşılıklı görüş alışverişinde geçen ziyarette Başkan Aydın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Tarihi mekanlar hakkında bilgiler veren Başkan Aydın ilk olarak 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Kale projesinin ayrıntılarını aktardı. Şemsi Sivas-î Meydanı’nda yapılacak çalışmalarını da anlatan Aydın, “Perakende sebze hali yerine yapılacak meydanda; Meydan Cami, Vakıflar Bölge Müdürlüğü Binası, Ziya Bey Kütüphanesi, Meydan Hamamı ve Kangal Ağası Konağı gibi eserler gün yüzüne çıkarılacak ve aynı zamanda ilimizin önemli bir ticaret merkezi olacak” dedi.

Vakıf Başkanı Sözen , proje oldukça güzel bu projenin bir an önce uygulama projesine dönüşmesi gerekir diyerek, “Daha önce Kent Meydanını açığa çıkarttınız bundan sonra burayı da fikir projesinden uygulama projesine dönüştüreceğinize inanıyorum” diye konuştu.

Heyet daha sonra tarihi kent meydanının önemli bir parçası olacak şehir parkı için incelemelerde bulundu. Selçuk Anadolu Lisesi başta olmak üzere yarı açık cezaevi ile eski numune hastanesini inceleyen heyet son olarak 27 Haziran parkını yerinde gördü.