Silifke'de yatak limon hazırlığı

Mersin’in Silifke ilçesinde hasat edilen ürünler yaz döneminde yüksek fiyattan satılabilmek amacıyla "yatak limon" haline getiriliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin’in Silifke ilçesinde üretilen limonu yaz aylarında piyasaya sunarak daha fazla gelir elde etmeyi hedefleyen üreticiler, "yatak limon" hazırlığına başladı.

İlçe genelinde geçen yıl 80 bin ton limon hasadı yapılırken, iklim koşullarının etkisiyle bu yıl rekoltenin 60 bin tona düşmesi bekleniyor.

Üreticiden kilosu 1,3 ile 1,5 liradan alınan limonun bir bölümü tesislerde paketlenerek ihracata gönderilirken, bir bölümü de "yatak limon" olarak saklanıyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, limon hasadının ardından, tezgahların kurulduğunu ve ürünlerin yatağa alınmaya başladığını kaydetti.

Rusya'nın ekonomik yaptırımlarının sektörü olumsuz etkilemesine rağmen, limon gönderiminin ise sürdüğünü aktaran Türer, ilerleyen günlerde de Arap ülkelerine ihracatın başlayacağını belirtti.

Yatağa alınan limonun Kırobası Mahallesi'ndeki soğuk hava depolarında yaklaşık 7-8 ay muhafaza edileceğini anlatan Türer, "Yatağa alınan limon üreticisine daha fazla kazandırıyor. Çoğu üretici de bunu göz önünde bulundurarak, limonlarını tüccarlara satmak istemiyor. Üreticiler kendi imkanlarıyla limonlarını keserek, kağıda sarıyor, sandıklayarak, yatağa hazır hale getiriyor ve bu sayede yaz aylarında satıp daha fazla para kazanmayı hesaplıyor" diye konuştu.