Sosyal girişimciler İzmir'de buluştu

41 sosyal girişimci Red Bull Amaphiko Connect kapsamında İzmir'de bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toplumsal sorunlara somut çözümler arayan sosyal girişimcileri bir çatı altında toplayan uluslararası platform Red Bull Amaphiko'nun iki günlük yoğunlaştırılmış eğitim programı Red Bull Amaphiko Connect 24-25 Kasım tarihlerinde 41 girişimcinin katılımıyla İzmir'de gerçekleştirildi.

İçerik pazarlaması, hikayeleştirme, finansman yolları, yasallaşma ve yapılaşma gibi alanlarda eğitim alan girişimciler; İhtiyaç Haritası, Reflect, Yakh'iphupha, 18 Gangser Museum gibi projelerin başarı öykülerine ilk elden tanık oldu.

Etkinliğin konuşmacılarından olan gazeteci ve ekonomist Emin Çapa, gençlere projelerini oluştururken işin finansman kısmını da düşünmeleri tavsiyesinde bulundu.

Çapa, "Sosyal girişimciler çok iyi insanlar fakat olayın finansal tarafını düşünmüyorlar. Sosyal girişimci olmak para kazanmamak demek değildir. Sosyal girişimcilik hem bir toplumsal sorunu çözebilmek hem de bunu bir iş modeline çevirebilme becerisi. Öyle ki girişim para kazandırdıkça yeni girişimlere sermaye oluşturabilsin. Girişimcilere tavsiyem etraflarına baksınlar ama her gün her yere farklı bir gözle baksınlar. Son olarak rekabetin yoğun olduğu yerlerden başlamasınlar. Hiçbir sosyal sorun bir günde çözülemez. Doğru işlere küçük küçük başlamak ve odağını kaybetmemek gerek" diye konuştu.