Spor yatırımları Tunceli'nin çehresini yenileyecek

Çözüm sürecinin ardından gerçekleştirilen yatırımlarla yeni bir yüze kavuşturulan Tunceli'de turizm, ulaşım ve istihdam yatırımlarının yanı sıra spor yatırımları da devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tunceli Valisi Osman Kaymak, kentinde turizm, ulaşım ve istihdam yatırımlarıyla gelecek yıllarda sporla adından söz ettireceğini belirterek, "Tunceli kökenli uluslararası çapta adını duyuracak sporcularımız olacak" dedi.

Tunceli, çözüm sürecinin ardından gerçekleştirilen yatırımlarla yeni bir yüze kavuşuyor. Turizm, ulaşım ve istihdam yatırımlarının yanı sıra spor yatırımlarının da devam ettiği kentte, son iki ay içerisinde spor kompleksleri yapılması için Spor Toto Teşkilat Başkanlığından 8 milyon lira ödenek aktarıldı. Spor Genel Müdürlüğünce yaptırılan 4 milyon lirayı aşkın maliyetli yarı olimpik yüzme havuzunun da inşaatı devam ediyor. 

Vali Osman Kaymak, yaptığı açıklamada, Tunceli’de gençlerin spora çok yatkın olduğunu, kentin isminin gelecek yıllarda sporla anılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hemen hemen her ilçede futbol sahaları bulunduğunu dile getiren Kaymak, "Kulüplerimiz çok aktif. Bizler de onlara sürekli destek oluyoruz. En son girişimlerimiz sonucu Spor Toto Teşkilat Başkanlığından ilimize son iki ay içerisinde 8 milyon liraya yakın bir ödenek aktarıldı. Bununla her ilçemize yeni futbol, voleybol, basketbol sahaları yapıyoruz. İlçelerimiz dışında artık köylerimizde bile bu çalışmaları yürütüyoruz. Belirlediğimiz birkaç köyde futbol sahaları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca kent merkezinde, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun inşaatının da devam ettiğini belirten Kaymak, Spor Genel Müdürlüğü bütçesiyle yaptırılan havuzun maliyetinin 4 milyon 200 bin lira olduğunu vurguladı. 

Havuzun yapımına 8 ay önce başlandığını kaydeden Kaymak, "Tamamlanması halinde Tunceli’deki önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak. Gençlerimiz burada yüzme öğrenecek, spor aktivitelerine katılacaklar” diye konuştu.

"Uluslararası çapta adını duyuracak sporcularımız olacak"

Kaymak, Ovacık kayak tesisini de bu yıl hizmete açacaklarını belirterek, kentin kış sporlarında da adını duyuracağını anlattı.

Tuncelililerin spor yatırımlarının hakkını verdiğini vurgulayan Kaymak, "Tunceli’de gençler spora çok yatkın. Bin 800’e yakın lisanslı sporcumuz var. İnşallah bu tesislerle Tunceli, gelecek yıllarda sporla adından bahsettirecek. Tunceli kökenli uluslararası çapta adını duyuracak sporcularımız olacak" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir