Sular Vadisi Doğa Parkı açılış için gün sayıyor

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Sular Vadisi Doğa Parkı açılış için gün sayıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Yıldırım’ın Kültürparkı olarak adlandırılan ve ilçeye değer katacak vizyon projelerden biri olan Sular Vadisi Doğa Parkı’nda yürüyüş yolları, saha düzenlemeleri ve çocuk oyun alanları tamamlanırken peyzaj çalışmalarında ise son aşamaya gelindi.

Toplamda 28 bin metrekarelik alanda yüzde 70’i yeşil temalı olarak planlanan parkın bünyesinde; yapay gölet, teras kademli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, revan köşkleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi gibi birimler yer alacak.

Sular Vadisi Doğa Parkı’nın Kurtoğlu, Umurbey, Namazgah, Yenimahalle, Karamazak, Piremir ve Teferrüç mahallelerini cazibe merkezi haline getireceğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Parkımız bölgede yaşayan 70-80 bin insanımıza doğrudan hizmet verecek. Bununla birlikte sadece bölgeye ve ya Yıldırım’a değil Bursa’ya değer katacak. 7’den 70’e herkesin burada nefes alabileceği, yeşille buluşabileceği güvenli bir alan olacak” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir