Sundoor Çelik, Ar-Ge ile büyüyecek

Sundoor Çelik Kapı Ar-Ge yatırımları ile ürün çeşitliliğin de büyümeyi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN / KAYSERİ

Kayseri’de çelik kapı sektöründe yenilikçi çalışmaları ile öne çıkan Sundoor, Ar-Ge ve üretim kalitesini artırmak için yaptığı teknolojik yatırımlara odaklanmış durumda.

Çelik kapı üretimini 2006 yılından beri sürdüren Sundoor Çelik Kapı toplam 15 bin metrekare alanda yıllık 22 bin adet çelik kapı üretimi yapıyor. 2015 yılı hedefleri ve yatırımları hakkında bilgiler veren Sundoor Çelik Kapı Metal Ahşap ve PVC ürünleri Genel Müdürü  Yusuf Kaçar, ‘’ 2014 yılı içerisinde Ar-Ge departmanına yatırım yaparak 15 yeni ürün elde ettikleri bilgisini verdi.

Yusuf Kaçar, ‘’ 2012 ve 2013 yılı planlarımız içerisindeki tüm yatırımları tamamladık. Üretim kalitesi için teknolojik yatırımlar yaptık. 2014’ten bu yana üretim kapasitesini yüzde 7,5 oranında artırdık. Firmamız   bu yıl ciro bazında yüzde  23,6 artış gösterdi.  İhracat yaptığımız  ülkeler  de yaşanan sıkıntılara rağmen hedeflerimizi gerçekleştirdik.  istihdamda da yüzde 3 artış göstererek üretim yaptığımız   bölgenin ekonomisine de katkı sağlamış olduk’’ dedi.

Sektörün de kısa bir değerlendirmesini yapan Kaçar, ’ Yılın ilk ayları sezon açısından biraz durağan geçti. Ancak ocak ve mart ayları bizim açımızdan ihracat bazında çok olumlu geçti. Şubat ayı ise biraz durağandı. Bu yıl gerekli önlemler alma yılı gibi görüyoruz.  Ama ana hedef olan kalite anlayışını ne olursa olsun yukarı çekmeye devam edeceğiz. İhracat ve ithalatta bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini, ve bu sektörde önder olan ülkelerdeki örnek uygulamaların incelenmesi gerektiğini belirtti.

 Ürün kalitesi ve fiyat politikasının gözden geçirilerek sektördeki istikrarın sağlanması gerektiğini vurgulayan Yusuf Kaçar, sektörle ilgili yeni yatırımların da yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Yıl sonu beklentimiz yıl başı beklentilerini  geçen yılki hedeflere yakın tuttuklarını söyleyen Kaçar,  bu yılı gerekli önlemeler alma yılı gibi gördüklerini, ana hedef olan kalite anlayışını ne olursa olsun yukarı çekmeye devam edeceklerini söyledi.