Sürdürülebilir Yaşam Konferansı Bursa’da yapıldı

Bursagaz ev sahipliğinde ve KalDer Bursa Şubesi iş birliği ile düzenlenen “2. Sürdürülebilir Yaşam Konferansı SYK2016BURSA”, akademi ve iş dünyasından 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA- 2015 yılında ilki düzenlenen; sürdürülebilir gelecek, sürdürülebilir marka olma, insana yatırım, enerji gibi konuları ve uzman konukları ile 400 katılımcıyı ağırlayan SYK2015’in ikincisi de; Bursagaz sürdürülebilirlik iletişim modeli olan Sürdürülebilir Yaşam Platformu’nun ve KalDer Bursa Şubesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Sürdürülebilirlik uygulamalarının içselleştirilmesini sağlamak, bu sürecin önemini vurgulamak ve en iyi uygulamaları paylaşmak amacıyla düzenlenen konferansta gün boyunca; Türkiye ve yurtdışından değerli birçok yönetici, akademisyen ve araştırmacı konuşmacı, ülke ve dünya gündeminden örneklerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Açılışta konuşan Bursagaz Genel Müdürü Markus Rapp, “Bizler, sürdürebilir bir gelecek adına her geçen gün daha fazla çalışıyor ve daha fazla sürdürülebilirlik gönüllüsüne ulaşıyoruz. Bu başarı ile gerek ekonomik gerekse sosyal ve çevresel alanda sürdürülebilirlik bilincinin arttığını görmek ve bu bilinç ile oluşan sürdürülebilirlik sinerjisi ile birlikte hareket etmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi. KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay da konferansa video mesajıyla katıldı. Elbay mesajında sürdürülebilirliğin iyi yönetilen şirketlerin günümüzdeki rehberi olduğuna dikkat çekti. Erdal Elbay; “Sürdürülebilirlik çevrenin ve doğal kaynakların dengeli kullanımı ile gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakacak şekilde ürün ve hizmetlerin sunulmasını hedefleyen bir modeldir. KalDer olarak bizler de çalışmalarımızda çevreyi, toplumsal ve etik değerlere duyarlı yaklaşımları önemsiyoruz” diye konuştu.  

Konferansta alanında uzman isimler yer aldı

Açılış konuşmaları sonrasında; EFQM sürdürülebilirlik ve mükemmellik modelleri, sürdürülebilirlik gelecek için ekonomi ve iklim, inovasyon, kültürel sürdürülebilirlik gibi birçok konu ele alındı.  Konferans konuşmacıları arasında yer alan; STREAM İş Danışmanı ve EFQM Kıdemli Değerlendiricisi Emmanuel Perakis ile EY İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri Kıdemli Yöneticisi Richard Betts sunumlarında EFQM mükemmellik modeli ve sürdürülebilirliğin bir arada ele alınmasının önemine değindi.

Konferansta 2015 yılı Sürdürülebilirlik ve Faaliyet raporunun yanı sıra; ekonomik alanda birikimi temsil eden kumbara, çevresel alanda geri dönüşümlü ürünlerin kullanımını vurgulayan ofis malzemeleri ve sosyal alanda ev hanımlarının ekonomiye katkısını vurgulamak amacıyla hazırlanan ev yapımı damla sakızlı sabunlar katılımcılara hediye edildi. Düzenlenen oturumlarda İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Yazar, Eğitmen, Kültür ve Gıda Aktivisti Defne Koryürek, Tiyatro ve Sinema Sanatçısı İlker Aksum, Mutfak Araştırmacısı Şef Ömür Akkor da konuşmacı olarak yer aldı. Konferansta ayrıca Bursagaz Genel Müdürü Markus Rapp, KalDer Bursa Şubesi Genel Sekreteri Aykan Kurkur’a başarılı işbirlikleri için plaket takdim etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir