Talas Belediyesi, 40 yıllık imar revizyon çalışmasını tamamladı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bu çalışma ile kentsel dönüşüm problemlerinin de çözüleceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Talas Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek ve 40 yıllık yapılaşmasını kapsayacak imar revizyon çalışmasını tamamladı. 2,5 yıl süren imar planının sadece Kayseri’ye değil, Türkiye’ye de yenilikler sunacağını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ayrıca bu çalışma ile kentsel dönüşüm problemlerinin de çözüleceğini belirtti.

Talas'ın imar durumu ile ilgili 2,5 yıl üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Palancıoğlu,"Bu konuda yapılan çalışmayla diğer eksiklerin de giderilerek 2017 yılı içerisinde özellikle eski yapı blokların kentsel dönüşüm bekleyen vatandaşlarımıza büyük müjde olacak. Burada büyük bir sorunu çözecek yeni yapılaşmaların önünü açacak ve eski yapı bloğunun temizlenmesini sağlayacak imar çalışması olacak” dedi.

"40 yıllık sosyal donatılar hazırladık"

Başkan Palancıoğlu, Talas’ta 1990’lı yıllarda büyük kapsamlı genel imar revizyonunun yapıldığını hatırlatarak şöyle konuştu: “ 2014’ün sonundan itibaren başladığımız bir çalışmayı sonlandırmak üzereyiz. Bu çalışma ile Talas’ın birikmiş imar sorunlarının birçoğu halledilecek. Sadece Kayseri için değil, Türkiye için de yenilikler, güzellikler sunacak örnek bir proje olacak. Burada önemli olan Talas’ın nüfus artışını en güzel şekilde yönetecek bir imar planının olması. Bugüne kadar okulların, camilerin, sağlık ocaklarının sayısının parklarla ve yollarla birlikte arttırılması, ihtiyaçları yönetecek çalışma yaptık. Bu kapsamda önümüzdeki 30-40 yıl için gerekli olacak okul, cami ve sağlık ocağı gibi tüm sosyal donatı alanları rahatlıkla sağlanmış olacak ”diye belirtti.

'Siteleşmeye daha kullanışlı yapılar olacak'

Bu imar planı revizyonu kapsamında yeni bütüncül parklar ve otopark düzenlemelerinin de yer alacağını söyleyen Palancıoğlu, “Özellikle kapalı otoparkların yapılması teşvik ediliyor. Siteleşmenin önü açılarak nitelikli yapılar ortaya çıkacak. Binaların dükkan ve giriş yüksekliklerini artırarak daha güzel bir hale gelmesini sağlayacağız. Bunun gibi güzel farklı uygulamaları imar planında hayata geçirmiş olacağız"dedi.