Tarıma 'doktor' Bakan

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yerine getirilen Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, "Önemli olan Bakan olabilmek değil, başarılı olabilmektir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapılan kabine değişikliği ile görevden alınan Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yerine Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba getirildi.

Göreve geldikten sonra ilk açıklamasını yapan Bakan Fakıbaba, "Sürpriz oldu. Şanlıurfa ve diğer illerden gelen arkadaşlarım vardı televizyon seyrediyordum. Hiç beklemiyordum. Önemli olan Bakan olmak değil, Bakanlığın yükü altından kalkabilmek, başarılı olabilmek" dedi.

Kendisi için kullanılan 'ceketini koysa kazanır' söylemine ilişkin olarak Bakan Fakıbaba, "Önemli olan şu anda, mutlaka ve mutlaka kazanmak zorunda. Onun hakkını verebilmek için arkadaşlarımla birlikte çok çalışacağım" ifadelerini kullandı.

İki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yaptı

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilen Ahmet Eşref Fakıbaba, 1951 Şanlıurfa Birecik’te doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1975 yılında mezun olan Fakıbaba, çeşitli hastanelerde görev aldıktan sonra 1994-2004 döneminde Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimliği yaptı.

İki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yapan ve bir ara Saadet Partisi’ne katılan Fakıbaba, halen AK Parti Şanlıurfa Milletvikili. Fakıbaba evli ve 3 çocuk babası iyi derecede İngilizce biliyor.

Şanlıurfa, bakanlığı kaptırmadı

Görevden alınan Faruk Çelik gibi Ahmet Eşref Fakıbaba da Şanlıurfa Milletvekili. Böylece, Şanlıurfa bakanlığı kaptırmadı.

İşte Kabine'nin yeni bakanlarıİşte Kabine'nin yeni bakanları