Tasarım Zirvesi, Merinos AKKM’de başladı

Tasarım kültürünü oluşturan Tasarım Zirvesi, ‘İlham, tasarım ve inovasyon ile dopdolu bir dünya’ sloganıyla bugün başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ZEHRA ORUÇ

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından İnovasyon ve Tasarım Baharı çerçevesinde düzenlenen Tasarım Zirvesi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. BEBKA ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen zirve, sanayici, akademisyen, ünlü tasarımcılar ve öğrencileri buluşturdu. İki gün sürecek zirve ile Bursa’ya inovasyon ve tasarım odaklı bir kimlik kazandırmak amaçlanıyor. Zirve kapsamında öte yandan, profesyoneller ve öğrenciler için workshoplar, ünlü tasarımcılardan konferanslar, sertifika programları ve sergileri yer alıyor.

‘İlham, tasarım ve inovasyon ile dopdolu bir dünya’ sloganı ile başlayan Tasarım Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, odaya kayıtlı Bursa'da 8 bini aşkın tekstilcinin bulunduğunu belirterek, tekstilde kaliteli ürün ile özellikli mal olgusunu birleştirerek üretim yapmak gerektiğini ifade etti. Kuş, "Sektörümüzde öğretmen ve öğrencilerin önerilerine ihtiyaç var. Çünkü biz sanayiciler her zaman her şeyi göremeyebiliriz. Her türlü öneriye açığız" dedi. Kuş, Bursa Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin de yılın 12 ayı her türlü yeniliğe açık olduğunu söyledi.

Zirveye konuşmacı olarak katılan Taylandlı ünlü ürün ve mobilya tasarımcısı Anon Pairot’in de, çalışmalarından örnekler vererek yaptığı sunumda genc girişimci ve tasarımcıları hedef aldı. Pairot, "Tasarımları ticaret haline getirmek önemli değil. Günümüzde pek çok firma kısıtlı ürünleri arıyor. Özel üretimler daha çok değer görüyor. Büyük markalar artık teknoloji değil zanaatla üretim yapıyor. El işçiliğinin önemi ortaya çıkıyor" dedi. Pairot, günümüzde sanayicilerin tasarımcıların hala farkında olmadığını, onlarla nasıl çalışacaklarını, ne denli gelir getirici kişiler olduğunu bilmediğini ifade ederek, "Yeni bir tasarım ancak zaman, kalite, fiyat dengesinin doğru sağlanması ile mümkün olabilir" diye konustu.

26 Kasım'da sona erecek zirve kapsamında 6.Türkiye Ev Tesktili Tasarım Yarışması ödül töreni de gerçekleştirilecek.

Tekstil Zirvesi'nin ana konuşmacısı Tasarımcı Anon Pairot'a paylaşımlarından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir