Tasarımcılar öğrencilerle buluşacak

İMOS tarafından bu sene 4.’sü organize edilen I’m Design ‘Tasarım Her Dili Konuşur’ temasıyla 3 Mart’ta düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülay SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu sene 4.’sü organize edilen I’m Design etkinliği, 3 Mart Cumartesi günü Almira Otel’de yapılacak. Bu yıl “Tasarım Her Dili Konuşur” ana temasıyla gerçekleştirilecek etkinlik öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, hedeflerinin marka haline gelmiş yerli ve yabancı tasarımcıları, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerle bir araya getirerek, sektörün gelişmesine katkı koymak olduğunu söyledi.

3 Mart’ta Almira Otel’de düzenlenecek I’m Design’de ünlü tasarımcıların tecrübelerini katılımcılarla paylaşacağını belirten Uğurdağ, “Bunlar arasında Finlandiya’nın en önemli tasarımcılarından Susan Elo, Anni Pitkajarvi ve Hanna Kaarine Heikkila, Dünya Tasarım Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Er, Afrika’nın en önemli tasarımcısı Hicham Lahlou, Türkiye’nin en önemli tasarımcılarından Atilla Kuzu, Lazzoni Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Efe Kababulut, Çilek Tasarım Hub Direktörü Çiğdem Esra Kanberoğlu, Lamigraf firması tasarımcılarından Enric Canet, ödüllü Hollandalı tasarımcı Rianne Koens, İtalyan ekolünün en önemli temsilcilerinden Alberto Basaglia ve ünlü İtalyan markası Natuzzi’nin üçüncü kuşak yöneticisi Pasquale Jr. Natuzzi bulunuyor” dedi. Uğurdağ, öte yandan 26 Şubat tarihinde start alan etkinlik kapsamında 16 üniversiteden toplam 48 öğrencinin tasarımlarını workshop ile sunacağına değindi.

İnegöl mobilyası yeni pazarlara açılıyor

Sektöre yönelik değerlendirmelerde bulunan Uğurdağ, resmi rakamlar açıklanmasa da, 2017 yılında mobilya sektörünün iç piyasa yüzde 30, ihracatta da yüzde 8 seviyesinde büyümesini öngördüklerini aktardı. Uğurdağ, “Sektör büyümesi bu yıl da devam edecektir. Öte yandan İnegöl mobilya sektörü olarak Türkiye’nin en ciddi yurtdışı programlarını düzenliyoruz. Gidilmeyen ülkelere gidip fuarlar, B2B görüşmeler organize ediyor ve ülkemizde alım heyetleri ağırlıyoruz. Yeni pazar olarak Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Meksika gibi ülkelere ulaştık ve ulaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir