Taşyakan, Bursa’ya ‘tepeden’ bakacak

Taşyakan, Bursa’nın en yüksek binası Central Balat’ı görücüye çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA- Taşyakan İnşaat, 149 metrelik boyuyla, Bursa’nın en yüksek yapısı olma unvanına sahip Central Balat’ı düzenlenen lansmanla tanıttı.

Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Taşyakan, 150 bin metrekare toplam inşaat alnına sahip Central Balat’ta; 426 konut, 60 ofis, bin 300 araçlık kapalı otopark ve 11 bin metrekare yeşil alan bulunduğunu belirtti. Central Balat’ın 20 bin metrekare genişliğindeki AVM alanının giyimden kozmetiğe, teknolojiden yeme-içmeye, ev tekstilinden eğlenceye kadar en seçkin markaları Bursalılarla buluşturacağını vurgulayan Taşyakan, “Balat’ın merkezinde yeni bir şehir ve eğlence merkezi inşa ediyoruz. 149 metre yüksekliğe sahip Central Balat; ofis, residence, AVM konseptiyle, Bursalıları bir araya getiren tüm imkanları aynı noktada buluşturuyor. Projemizde 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 residence daireler, loft residencelar, A plus ofisler, private ofisler olmak üzere toplam 486 ünite var. Teslimata 2019 yılının sonunda başlayacağımız projenin yüzde 40’ını şimdiden sattık” dedi.

Yatırım maliyeti 500 milyon lira

Central Balat’ın Bursa ekonomisine katacağı değerler ile de önem arz ettiğine dikkati çeken Taşyakan, “500 milyon liralık yatırım maliyeti ile hayata geçirilecek bu eşsiz projede, inşaatta görevlendirilmiş olan 600 kişinin yanı sıra toplamda 2 bin 500 kişilik istihdam sağlayacak. Proje, alışveriş merkezi ve ofislerin açılışı ile birlikte 850 kişilik ek istihdam yaratacak” şeklinde konuştu. Central Balat’ın avantajlı konumuyla sunduğu ulaşım kolaylığıyla da fark yarattığını söyleyen Taşyakan, şunları kaydetti:

“Bursa Çevre Yolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu’na 2 dakika mesafede bulunan Central Balat, merkezi konumu sayesinde ulaşımda büyük zaman avantajı sağlıyor. Aynı zamanda, İstanbul’a deniz yoluyla ulaşımın önemli noktalarından İDO Güzelyalı İskelesi’ne 10 dakika, BUDO Mudanya İskelesi’ne 15 dakika uzaklıkta yer alan Central Balat, yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren projesinin ana istasyonuna da çok yakın bir konumda.”

Bu yıl odağına farklı projeleri aldı

Alpaslan Taşyakan, 40 yıllık sektör tecrübesine sahip Taşyakan İnşaat’ın, geçen yıl toplam 450 adet konut ürettiğini söyledi. Bu yıl biraz daha farklı projelere odaklandıklarını belirten Taşyakan, “Şu anda devam etmekte olan 42 bin metrekarelik hastane inşaatımız var. Şehrimiz için önemli bir kayıp olan İntam’ların projesini de aldık. İçinde konut, rezidans ve Hilton Double Tree otelin olduğu bir proje üretiyoruz. Taşyakan olarak ilerleyen süreçte 200 bin metrekarelik inşaat hacmimiz olacak. Ayrıca yurt dışında birkaç projeyle ilgili de görüşmeler yürütüyoruz. Dolaylı olanlar da dahil toplamda 980 kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir