Tekstil sektörünün sorunları çalıştayda ele alınacak

Sektörün kendisini geliştirmesi ve yerli esnafın halkın güvenini kazanması için yapması gerekenlerin görüşüldüğü toplantıda, çözüm önerilerinin tartışılacağı bir çalıştay yapılması kararı alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) işbirliğinde tekstil ve konfeksiyon sektöründeki sorunların çözümü için çalıştay yapılacak. 

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, KOTO ile GTO tekstil ve konfeksiyon meslek komite üyeleri, GTO Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu başkanlığında ortak meslek komite toplantısında biraraya geldi. 

Musul ve Suriye'de yaşanan olayların sektöre etkileri görüşüldü

Şehir içindeki alışveriş merkezlerinin ve yıl boyu süren indirimlerin perakende sektörüne verdiği zararlar ile Musul ve Suriye'de yaşanan olayların sektöre etkilerinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca sektörün gelişimi için atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.  

İndirimler belirli dönemlerde yapılmalı

Toplantıda, katılımcılar, yıl boyunca süren indirimlerin belirli dönemlerde yapılmasının daha uygun olacağı, bu konuda hep birlikte hareket edilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardı. Sektörün kendisini geliştirmesi ve yerli esnafın halkın güvenini kazanması için yapması gerekenlerin görüşüldüğü toplantıda,  genel sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılacağı ortak bir çalıştay yapılması kararı alındı. 

Gaziantep'in ekonomisinin gizli gücü: Tekstil ve konfeksiyon sektörü

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Reisoğlu, kentteki tekstil ve konfeksiyon sektörünün kent ekonomisinin gizli gücü olduğunu belirtti. 

Triko üretiminin yüzde 70'i Gaziantep'ten

Türkiye triko üretiminin yüzde 70'inin Gaziantep'te yapıldığına dikkati çeken Reisoğlu, birçok büyük markaya fason üretim gerçekleştiren sektörün artık kendi markalarını yaratarak hem ulusal hem de uluslararası pazarda gücünü göstermek zorunda olduğunu kaydetti. 

Çin malıyla mücadele 

Suriye ve Musul'da sektöre zarar verecek gelişmelerin yaşandığını, bunun yanı sıra Çin menşeli üretimle mücadele ettiklerini aktaran Reisoğlu, "Tekstilde Çin mallarının tercih edilmesini önlemek amacıyla kaliteyi yükseltmek, var olan kalitemizden ödün vermemek ve markalaşmak zorundayız. Tüketicileri ucuz Çin malı yerine kaliteli yerli ürünlere yöneltmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Kaya ise odanın tüketiciyi yerli ürünlere yöneltmeyi hedefleyen bir proje hazırlığında olduğunu belirtti. 

Şahin, "Odamız tarafından tekstil alanında sorunlar ve çözüm önerilerinin olduğu bir rapor hazırlandı. Bu raporun odamız ve tekstil alanında gelişmiş diğer şehirlerin ticaret odalarıyla bir araya gelerek geliştirilmesi ve ilgili mercilere iletilmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir