Tezcan Galvaniz, Türkiye'nin ilk Galvalume üreticisi oldu

Tezcan Galvaniz Direktörü Asiye Ay Çelik, 'Galvalume' ürününün ekonomik olmasının yanı sıra yüksek korozyon dayanımına sahip olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM

KOCAELİ - Tezcan Galvaniz, patenti ABD'li bir şirkete ait olan Galvalume ürünü Türkiye'de üreten ilk şirket oldu.

Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan ve Türkiye'nin ilk yassı mamül üreticisi olan Tezcan Galvaniz'in yeni ürünü Galvalume üretimi için 135 milyon dolar yatırımla kurduğu 75 bin metrekare alana yayılan tesisin faaliyete geçtiği bilgisini veren Tezcan Galvaniz Direktörü Asiye Ay Çelik, ekonomik olmasının yanı sıra yüksek korozyon dayanımına sahip 'Galvalume' ile hem iç hem de dış pazardaki iddialarını artırdıklarını söyledi. Galvalumenin yanı sıra galvaniz ve bir çok nihai üründe kullanılan asitli sac, soğuk sac, galvanizli sac ve boyalı sav malzemelerinin de üretildiği yatırım ile Tezcan'ın 700 bin ton olan kapasitesini 1.3 milyon tona çıkardığı bilgisini verdi. 110 bin metrekare kapalı olmak üzere toplamda 210 bin metrekarelil alana yayılan fabrikasında ek dördüncü tesis daha kuran Tezcan Galvaniz 'in bu yeni yatırımla yaklaşık 145 kişilik yeni istihdam sağladığını ifade eden Çelik, yeni yatırımın ardından çalışan sayısını 465'den 610'a çıkarttığını söyledi. Galvanize göre korozyon dayanımının üç kat daha üstün bir malzeme olan Tezcan'ın yeni ürünü galvalume'nin sürekli sıcak daldırma metodu ile üretildiği bilgisini verdi. Çelik, kaplamanın içeriğinde birbirine yakın oranlarda bulunan alüminyum ve çinko sayesinde daha yüksek korozyon dayanımına sahip olan galvalumenin ekonomik olmasının da getirdiği avantaj ile şimdiden büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Ürünlerimiz hem yurt içinde hem de yurtdışında talep görüyor

Şu anda 70'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Çelik, "Ürünlerimiz hem yurt dışında hem de yurt içinde yüksek talep görüyor. Yeni ülke ve coğrafyalara açılarak daha da büyümeyi hedefliyoruz. Bu amaçla ürün gamımızı, üretim teknolojimizi ve çalışan kalitemizi sürekli geliştiriyoruz. Yenilik sürekli olmadığı müddetçe rekabet etme şansı da kalitemizi sürekli geliştiriyoruz. Yenilik sürekli olmadığı müddetçe rekabet etme şansı da azalıyor. Dinamik bir yapıya sahip olan bu alanda gerekli olan çalışmalarını bir süreklilik içerisinde yürütüyor. Yeni yatırımımız katma değeri yüksek ürün üretimine verdiğimiz önemin bir göstergesidir" şeklinde konuştu. Galvalume'nin yurt dışı pazarlarda talep edilen bir ürün olması nedeniyle daha çok ülkeyle ticari ilişki kuracaklarını ifade eden Çelik, yeni ürünün kaplamalısac üretim kapasitelerinin yüzde 30'unu dolduracağını söyledi. Çelik,"Galvalume ürün kapasitemizin yüzde 20'sini oluşturacak. Bu ürün ile elbette yurdışında da iddiamızı ortaya koyacağız. Yeni ürünümüz kapasitemizin yüzde 20'si gibi bir oranını Rusya, ABD, ve Mena Bölgesi ülkelerine satmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir