Trakya ABİGEM 10 bin kişiye eğitim verdi

ABİGEM kurulduğu günden bu yana 10 bin kişiye eğitim verdi, hazırladığı projelerle 58.6 milyon TL hibeyi bölgeye kazandırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENDER YAZICI

TEKİRDAĞ - Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) kurulan 16 ABİGEM içinde ayakta kalabilen nadir merkezlerden. Trakya ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, yerel yönetimlere proje hizmetleri sunarak, ulusal ve uluslararası finans kaynaklarından hibe kazandırdıklarını belirtti.

Günay, toplamda 58.6 milyon TL’lik hibenin ABİGEM’in hazırladığı projeler sayesinde üyelere ve bölgeye kazandırıldığını belirterek, “2016 yılında hazırlanan 35 proje başvurusundan 29’u başarılı oldu. Yine 2016’da 48 girişimcilik eğitimi ve 28 iş geliştirme ve kişisel gelişim eğitimi verdik. Bölgede yatırım danışmanlığı görevini de üstlendik. Bu kapsamda 28 yatırımcıya ‘Yatırım Teşvik Belgesi’ çıkarttık. Bu yatırımlar sayesinde 45 milyon TL’lik yatırım gerçekleşti. Üyelerimizin yararına olan çalışmalarımızla firmalarımızın kalkınması için her türlü destek ve proje yardımları ile hizmet veren ABİGEM’e tüm üyelerimizi karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

25 oda ve borsaya yönelik online eğitim platformu açılacak

Projelerini bu yıl da sürdürdüklerini ifade eden Cengiz Günay, Trakya ABİGEM’in bölgede yer alan 25 oda ve borsa ortaklığında hem üyelerine hem de personellerine yönelik online eğitim platformu açmayı hedefl ediği söyledi.. Eğitimlerin çoğunun ücretsiz olacağını kaydeden Günay, bu sistem ile eğitimlerin hem az maliyetli olacağını hem de zamandan tasarruf edeceklerini vurguladı.

Eğitim platformunun içeriklerinin odalar ve borsalar tarafından her yıl yapılan “yıllık eğitim planı analizi” ile belirleneceğini vurgulayan Günay şöyle konuştu: “Bu analizler anketler sonucunda talep edilen konulara göre yapılıyor. Zaman yönetimi, öfk e kontrolü, dış ticaret, finans gibi konuları kapsayacak şekilde belirleniyor. Bunun yanında kişisel gelişim eğitimleri de bu online sistem de yer alacak.”

Eğitim platformu dışında yine bu yılın sonuna kadar MEYBEM ile işbirliği yaparak mesleki yeterlilik eğitimleri vereceklerini ifade eden Günay, “KOSGEB’e bölge ile ilgili 25 adet iş planı hazırlama projemiz var. Her ay 3 girişimcilik eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Trakya ABİ- GEM içinde bulunan oda ve borsaların her birine 2 kere olmak üzere 50 iş geliştirme eğitimi vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Oda ve borsaların desteği ayakta kalmamızı sağladı

Bölge itibarıyla İstanbul’a yakın olmalarının kendileri için dejavantaj olduğunu belirten Cengiz Günay, “Trakya bölgesindeki büyük firmalar danışmanlık ve eğitim hizmetlerini İstanbul’dan almayı tercih ediyorlar ama baktığınızda diğerlerine göre verdiğimiz hizmetin çok farkı yok. Biz bu algıyı da yavaş yavaş kırıyoruz bu bölgede. Firmalar bizi tercih etmeye başladı. Bunun dışında 25 odanın desteği bizim için ayakta kalabilmemiz açısından çok önemli” dedi.